TRADICIONALNI PASULJ PRED MARATON U PARKING SERVISU: Spremaju se za "najdužu noć u godini"!
Foto: Parking servis

TRADICIONALNI PASULJ PRED MARATON U PARKING SERVISU: Spremaju se za "najdužu noć u godini"!

Beograd -

Noć uoči 36. Beogradskog maratona, radnici „Parking servisa“ provode na prestoničkim ulicama kako bi sa trase, kojom će oni proći, uklonili ostavljena vozila. Iako se putem medija apeluje na vlasnike da sami pomere svoja vozila sa trase maratona, ima i onih koji to ne učine. Zbog toga ih dizalice „Parking servisa“, premeštaju na prvo regularno parking mesto, koje je van trase maratona. Za radnike Parking servisa, ovo je najduža noć u godini!

Pre same akcije uklanjanja vozila, već decenijama se organizuje zajednička večera svih angažovanih radnika „Parking servisa“ i njihovih gostiju iz drugih gradskih službi, Saobraćajne policije i Komunalne milicije, kao i drugih komunalnih preduzeća.

Ove godine sa radnicima su večerali Cvijo Babić, pomoćnik gradonačelnika Beograda i direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković, koji su još jednom apelovali na vozače da sami pomere svoja vozila sa trase maratona.

Tradicija pripreme čuvenog pasulja pred maraton, duga je više od tri decenije. Radnik „Parking servisa“ Dragan Gligorić, svake godine za svoje kolege koji rade na dizalicama, ali i mehaničare i dispečere, priprema večeru na čijem meniju su pasulj i vanilice, posle kojih oni kreću na posao.

maraton, pasulj
foto: Parking servis

Vozačima koji nisu stigli da pomere svoje vozilo sa trase maratona, a imaju instaliranu Aplikaciju „Parking servis“ sa unetom registracijom vozila, stići će obaveštenje o lokaciji na koju je automobil premešten. Sve informacije o premeštenim vozilima vozači mogu da dobiju i putem telefona Servisnog centra Grada Beograda 11-0-11. „Parking servis“ zahvaljuje svim vozačima i građanima Beograda na pomoći u organizaciji tradicionalnog Beogradskog maratona.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track