MINISTAR VESIĆ: Srbija je dobila kvalitetan zakon, ovo će omogućiti dalji razvoj na održivim i ekološkim osnovama
Foto: Printscreen/Happy TV

zakon o planiranju i izgradnji

MINISTAR VESIĆ: Srbija je dobila kvalitetan zakon, ovo će omogućiti dalji razvoj na održivim i ekološkim osnovama

Beograd -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić oglasio se na svom zvaničnom Instagram nalogu povodom usvajanja Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji.

"Posle višemesečne javne rasprave, dva javna slušanja, rasprave u Narodnoj skupštini koja je trajala 50 sati i 250 amandmana poslanika vlasti i opozicije, usvojen je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji.

Srbija je dobila kvalitetan zakon koji će uvesti red u oblast planiranja i izgradnje, smanjiti korupciju, ubrzati izdavanje građevinskih dozvola, podstaći rad građevinskog sektora koji je najveći generator novih radnih mesta i rasta bruto domaćeg proizvoda, a što je najvažnije, omogućiće dalji razvoj Srbije na održivim i ekološkim osnovama.

Način na koji je ovaj zakon donešen je dokaz da se dijalogom sa strukom, privredom, univerzitetima, kao i dijalogom vlasti i opozicije, može doći do najboljih zakonskih rešenja za našu zemlju i građane.

Zahvalan sam svom timu koji zajedno sa mnom stoji iza izrade ovog zakonskog akta, kolegama ministrima koji su dali konstruktivne predloge koje smo uvrstitili u tekst zakona, predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić na podršci u naporima da uvedemo red i ubrzamo privredni razvoj zemlje, kao i poslanicima koji su glasali za ovaj zakon verujući da on donosi najbolje za građane Republike Srbije.

Idemo dalje!", poručio je u objavi ministar Goran Vesić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track