PENZIONERI U AUTOBUSU RAZBESNELI SVE: "Ušla žena sa detetom, nije ih zanimalo!" Putnici slikali ŠOK prizor pa objavili (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

ima i ovoga

PENZIONERI U AUTOBUSU RAZBESNELI SVE: "Ušla žena sa detetom, nije ih zanimalo!" Putnici slikali ŠOK prizor pa objavili (FOTO)

Beograd -

Gotovo svakodnevno kad se vozimo gradskim prevozom vidimo svakojake prizore, čujemo razne razgovore, a neretko budemo i sami njihovi akteri.

Naime, na društvenoj mreži Tviter pojavila se objava sa fotografijama na kojima su dvoje starijih ljudi koji sede, ali su zauzeli po dva sedišta.

- Ušla je i žena sa detetom. Ni to ih nije zanimalo - piše u objavi dok na fotografijama stoji:

- Pitao sam gospođu da li mogu da sednem, ona okrenula glavu i stavila ruku na sedište. S druge strane je njen muž, stavio ruku na sedište takođe ne da nikome da zauzme mesto.

Ispod tvita su se nizali komentari korisnika ove mreže, koji su sudeći po reakcijama, bili besni zbog ovakvog prizora.

- Ne ustajem im u busu odavno samo majkama sa decom, trudnicama i invalidima. Ovo ostalo nek stoji. I ja idem da stojim na poslu ceo dan, mogu da sedim bar u busu. Oni doterani idu da se [etaju po pijaci. A za ovo bi ih iznela iz busa - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

autobus, GSP
foto: Zorana Jevtić

- Desilo mi se, na osam sedišta četiri babe i sva sedišta blokirana. Ja ušla za par stanica jer idem sa injekcije i jedva stojim na nogama i sve četiri me gledaju nijedna da pomeri svoj ceger da sednem.

Međutim, u komentarima se pokrenula polemika i oko toga da li uopšte treba pitati da li je mesto u prevozu slobodno.

- Iskreno nikada neću razumeti to pitanje da li je mesto slobodno? Koga da pitam i zašto? Platio sam kartu i sedam gde vidim slobodno mesto. To čuvanje mesta i ostale gluposti ne prihvatam. Kada taj neko dođe ustupi mu mesto na kome sediš jer samo tako možeš čuvati mesto - navodi se u komentaru:

- Obožavam takve. Čak i kada je poluprazan prevoz, da mogu da biram gde ću da sednem, iz inata idem da sednem baš na to mesto gde je neko stavio torbu ili kesu. Ne pitam da li je slobodno, što bih, samo kazem: "Da sednem" i krećem da sedim.

Jedna korisnica je dodala i da je videla kako penzionerka naređuje devojci da ustane bez da je zamoli ili pita da li je dobro, dok su mnogi potvrdili i da su viđali ovakve prizore.

- I ja sam primetio da to rade - navodi se u jednom od komentara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track