ALEKSA I NIKOLA ENIGMA SU ZA OBRENOVČANE Vazda na čamcu a ne pecaju! Zarada fantastična, prvi su se dosetili! 10.000€ za 3 meseca
Foto: Youtube Printscreen RTV Mag

KAKO SU ALEKSA I NIKOLA UPECALI DOBRU ZARADU

ALEKSA I NIKOLA ENIGMA SU ZA OBRENOVČANE Vazda na čamcu a ne pecaju! Zarada fantastična, prvi su se dosetili! 10.000€ za 3 meseca

Beograd -

Počeli iz zabave a onda se ispostavilo da je to odličan biznis koji donosi dobru zaradu. Nije lako, ali nikad neće morati na posao od 9 do 5

Njihov posao donosi dobru zaradu, a čuva i životnu sredinu! U to su se pre tri godine uverili Obrenovčani Aleksa Radosavljević i Nikola Vidaković.

Počeli su onako, iz zabave, bez prave opreme, a onda je zanimacija prerasla u ozbiljan biznis sa ozbiljnom zaradom! A kako im je sve to palo napamet?

Jedan od njih ispričao je za obrenovački RTV Mag da je na internetu gledao strance kako magnetom iz reka izvlače razne metalne stvari. Retki od njih imali su i mnogo sreće pa su s rečnog dna izranjali vredne novčiće, nakit, zlato, arheološke artefakte, pa čak i metalni sef, unutra sa zlatom, koji je ko zna kako završio na dnu reke.

pecanje magnetom
foto: Youtube Printscreen RTV Mag

Inače, pecanje magnetom veliki je hit u svetu, a kako to izgleda u praksi kod nas su upravo pokazali Aleksa i Nikola, izuzetno mladi i izuzetno vredni.

Njih dvojica su korito reke Save ispod novog mosta, koji spaja Obrenovac i Surčin, potpuno očistili od gvožđa i ostalog materijala. Sve metalno što nađu na dnu oni potom prodaju kao sekundarnu sirovinu.

Prvi je na ideju došao Aleksa koji je na videima video i kako izgleda taj magnet, onda ga potražio i kupio i u prvi mah je pokušavao nešto sa obale da "peca" a onda mu je davnašnji drugar Nikola rekao da je bolje da probaju ispod novog mosta jer tu ima ostataka od gradnje koji su padali u reku.

pecanje, magnet, pecanje magnetom, Obrenovac, Aleksa Radosavljević, Nikola Vidaković
foto: Youtube Printscreen RTV Mag

Kad su počeli, samo su sa obale za jedan dan "upecali" dvestotinak kila, a sećaju se i kako su ispod novog mosta izvukli sve što je bilo na dnu tako da posle njih tu više nema ni grama.

Kažu i da su odatle izvukli ukupno 200 tona a tad je cena bila 35 dinara za kilogram, pa dodaju eto matematike. Sećaju se i da su za tri meseca uzeli više od milion dinara, što je desetak hiljada evra.

Inače, njih dvojica već imaju svoje privatne poslove kojima se bave a sa "pecanjem" magnetom počeli su iz zanimacije, što se, kako kaže Aleksa, vremenom pokazalo kao odličan biznis.

Kako im je sve bolje išlo, tako su dopunjavali i opremu, uzeli nove čamce a s obzirom na to da su završili s poslom u Obrenovcu, trenutno su u Beogradu, na reci i nastavljaju sa radom.

Inače, njih dvojica Savu redovno čiste od smeća i plastike jer mnogo vole reku pored koje su odrasli.

Šta i kako rade nisu nikad krili, u svojim videima na Jutjubu sve su otkrili i pokazali, ali konkurenciju nisu dobili... Iako je zarada dobra, neće niko... Jer nije lako.

Kurir.rs/RTV Mag

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track