Danas se otvara Legat Milorada Pavića

Danas se otvara Legat Milorada Pavića

Beograd -
Pavićev Legat, čiji je osnivač Skupština Beograda, a staratelj njegova supruga, književnica Jasmina Mihajlović, moći će da se poseti i 25. i 27. septembra od 12 do 13 časova

BEOGRAD - Legat Milorada Pavića koji je ovaj istaknuti pisac ostavio svom rodnom gradu Beogradu, biće zvanično otvoren za javnost u okviru manifestacije "Dani evropske baštine", čija je ovogodišnja tema "Darivanje i zadužbinarstvo".

Pavićev Legat, čiji je osnivač Skupština Beograda, a staratelj njegova supruga, književnica Jasmina Mihajlović, moći će da se poseti i 25. i 27. septembra od 12 do 13 časova.

Prijavljivanje posete se može zakazati na svim info pultovima Turističke organizacije Beograda.

Pavić je Beogradu zaveštao sve svoje rukopise, knjige, arhivu, biblioteku od više od 1.000 naslova, pisaći sto iz 18. veka, kao i dve uljane slike iz istog perioda, opisane u njegovom romanu "Predeo slikan čajem".

Posetioci će moći da vide prostor u kojem je pisac stvarao, preko 300 prevedenih knjiga na 36 jezika, rukopis "Hazarskog rečnika", lična pisma i posvete velikih svetskih pisaca od Umberta Eka do Roberta Kuvera...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track