PREDSEDNIK OPŠTINE PALILULA UGOSTIO POLICAJCE HEROJE: Brzom reakcijom pomogli da se spase život jednogodišnjeg deteta
Foto: Grad Beograd

PREDSEDNIK OPŠTINE PALILULA UGOSTIO POLICAJCE HEROJE: Brzom reakcijom pomogli da se spase život jednogodišnjeg deteta

Beograd -

Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović ugostio je dvojicu policajaca Policijske stanice Palilula, Miloša Dimitrijevića i Veljka Azanjca, koji su pre nekoliko dana pomogli da teško povređeno jednogodišnje dete što pre stigne do Urgentnog centra i bude spaseno.

Ivanović je rekao da se ponosi takvim policajcima i da je lično želeo da ih pozdravi i zahvali na onome što su učinili.

Mladi humani policajci Miloš i Veljko, obojica 1995. godište, bili su tog dana u redovnoj smeni od 19 časova na Pančevačkom putu.

GO Palilula, Miroslav Ivanović
foto: Grad Beograd

- Krenuli smo u obilazak terena, na Pančevačkom putu na semaforu pored nas je stalo vozilo iz kojeg je lice zatražilo pomoć da što pre stignu u Urgentni centar, jer se jednogodišnje dete bez svesti nalazi u automobilu na zadnjem sedištu. Bio je to ujak deteta koji je vozio svoju sestru sa povređenim detetom, koje je palo na glavu.

Odmah smo obavestili šefa smene i uputili se u pratnji, upalili svetlosnu i zvučnu signalizaciju i trudili se da što pre stignemo do Urgentnog centra. Iako su gužve u gradu, na Pančevačkom mostu, u Ulici kneza Miloša, probili smo se kroz gust saobraćaj, trajalo je nekih pet minuta, možda i manje, ali sve je to brzo prošlo stigli smo na vreme - priča Miloš njegovu i Veljkovu trku u borbi da se spasi život jednogodišnje bebe.

GO Palilula, Miroslav Ivanović
foto: Grad Beograd

Nakon tri sata javljeno im da je dete imalo jak potres mozga, ali da je stabilno i dobro i da je na kućnom lečenju. Hrabri i odgovorni policajci kažu da su srećni zbog toga. U kontaktu su sa pododicom deteta, koja im je neizmerno zahvalna što su svojom brzom reakcijom u borbi za život deteta pomogli da se ono spasi.

Prijemu su prisustvovali i načelnik Policijske stanice Palilula Marko Đurović i komandir Policijske ispostave Borča Goran Pantić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja