OGLASIO SE SEKRETARIJAT ZA INSPEKCIJU! Evo šta kažu o "nepkretnom prosjaku" koji je uhvaćen u prevari i koji zlostavlja pse
Vara ljude, Foto: čitalac Kurira

UŽAS

OGLASIO SE SEKRETARIJAT ZA INSPEKCIJU! Evo šta kažu o "nepkretnom prosjaku" koji je uhvaćen u prevari i koji zlostavlja pse

Beograd -

Nakon što je Kurir objavio vest o lažnom prosjaku, oglasio se i Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

Podsetimo, čitaoci Kurira javili su nam u više navrata da su usnimili, kako tvrde, lažnog prosjaka na ulicama Beograda. Navodno, on je usnimljen kako seda u invalidska kolica, a građani tvrde da vara građane koji se sažale na njega i daju mu novac. Vrlo često sa sobom nosi i malenog psa, da bi izazvao dodatnu empatiju kod ljudi.

- Komunalna milicija u cilju zaštite komunalnog reda, preduzima sve mere na koje je ovlašćena. Komunalni milicionari Grada, 24 časa svakog radnog rada, subotom, nedeljom i u dane državnih i verskih praznika, postupaju po službenoj dužnosti (samostalnim angažovanjem ali i pružanjem brojnih asistencija komunalnim inspekcijama grada i gradskih opština kojima je ovaj vid pomoći potreban) na celoj teritoriji grada, i preduzimaju sve mere na koje su ovlašćeni u cilju uspostavljanja narušenog komunalnog reda na teritoriji grada Beograda - navodi Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

Istakli su da Prosjačenje i sprečavanje prosjačenja ne spada u poslove komunalne milicije, već je u članu 12. Zakona o javnom redu i miru prosjačenje propisano kao prekršaj kojim se narušava javni red i mir.

00:12

Lažni invalid u Beogradu

- U skladu sa navedenim, obzirom da kontrolu prosjačenja, na osnovu Zakona o javnom redu i miru, vrši MUP RS, neophodno je da se za rešavanje navedenog problema, obratite PS MUP-a, na čijoj se teritoriji obavlja prosjačenje, kako bi isti preduzeli mere iz okvira svoje nadležnosti - dodali su oni.

Pitanja smo uputili i MUP, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track