ZADUŠNICE 2023: Važne informacije i mere za siguran obilazak grobalja
Foto: JKP Pogrebne usluge Beograd

ZADUŠNICE 2023: Važne informacije i mere za siguran obilazak grobalja

Beograd -

U susret Zadušnicama, koje će se održati u subotu, 07. oktobra 2023. godine, JKP "Pogrebne usluge" Beograd želi da vas obavesti o posebnim merama i preporukama kako bismo obezbedili siguran i dostojanstven obilazak groblja tog dana.

1. Preporučujemo da koristite gradski prevoz:

Molimo vas da za putovanje do groblja, umesto svojih automobila, koristite javni gradski prevoz. Ova odluka pomoći će u smanjenju gužvi i olakšati pristup grobnim mestima.

2. Zabrana ulaska motornim vozilima

Detaljan raspored:

Na sam dan Zadušnica, 07.10.2023. godine, važiće zabrana ulaska motornim vozilima prema sledećem rasporedu:

Novo Bežanijsko groblje: Zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7:00 do 16:00 časova.

Groblja Orlovača, Lešće i Zbeg: Zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7:00 do 15:00 časova.

Novo groblje i Centralno groblje: Zabrana ulaska motornim vozilima važi tokom celog dana, kao i narednog dana, 08.10.2023. godine.

Staro Bežanijsko, Zemunsko, Banjičko i Topčidersko groblje: Ova groblja su zatvorenog tipa, što znači da ulazak motornim vozilima nije moguć.

JKP Pogrebne usluge Beograd, beogradska groblja
foto: JKP Pogrebne usluge Beograd

3. Besplatan prevoz za osobe sa otežanim kretanjem:

Na najvećim gradskim grobljima (Lešće, Orlovača i Nova Bežanija), obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom koja će besplatno prevoziti osobe sa otežanim kretanjem i starije sugrađane. Organizovani prevoz će biti dostupan u određenim intervalima, u periodu od 07:00 do 15:00 časova, prevozeći posetioce od ulazne kapije do najudaljenijih parcela. Na Novom, Centralnom i groblju Zbeg, službeni automobili preduzeća će takođe pružiti prevoz u istom vremenskom okviru.

4. Oprez kod spomenika

Vaša Bezbednost nam je Prioritet: Apelujemo na sve posetioce da budu oprezni i da se suzdrže od naslanjanja na spomenike. Stručne ekipe preduzeća su tokom redovnih inspekcija utvrdile da postoji broj spomenika koji su nestabilni i oštećeni. Stoga je od suštinskog značaja da se izbegava naslanjanje ili mehanički pritisak, kako bismo sprečili potencijalne povrede i incidente.

5. Bezbednost dece

Roditelji sa malom decom su posebno obavezni da vode računa o kretanju svoje dece na groblju. Pristup groblju je zabranjen deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica. Ukoliko primetite bilo kakvu opasnost od pada spomenika, molimo vas da odmah obavestite Upravu groblja na kontakt: 011/2071 396 ili info@beogradskagroblja.rs.

JP "Pogrebne usluge" Beograd moli za vaše razumevanje i saradnju kako bismo zajedno obezbedili bezbedan i dostojanstven obilazak groblja tokom Zadušnica. Ovaj dan je prilika da se sećamo i odamo počast našim najmilijima, stoga je važno da se svi osećamo sigurno i zaštićeno.

Neka vaša poseta grobnim mestima protekne u miru i sećanju.

JKP "Pogrebne usluge" Beograd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track