BELE RUŽE NA KAPIJI SINAGOGE U CENTRU BEOGRADA: Postavljene za poginule u sukobu Izraela i Hamasa
Foto: Kurir

BELE RUŽE NA KAPIJI SINAGOGE U CENTRU BEOGRADA: Postavljene za poginule u sukobu Izraela i Hamasa

Beograd -

Na kapiji sinagoge Sukat Šalom, u centru Beograda ppstavljene su bele ruže, postavljene za poginule stanovnike Izraela usled eskalacije sukoba sa Hamasom.

Narod u Izraelu se suočava sa strašnim posledicama eskalacije sukoba, dok se nastavljaju masovni udari sa obe strane - izraelskih snaga i Hamasa.

Prema poslednjim informacijama, Izrael je saopštio da je poginulo više od 700 stanovnika, dok je ranjeno više od 2.100 ljudi.

00:05

Bele ruže kod sinagoge

Palestinski zvaničnici, sa druge strane, navode da je poginulo 370 Palestinaca, a ranjeno nešto malo više od 2.200 njih.

Podsetimo, u Izraelu su nastavljeni masovni udari sa obe strane. Izraelske snage granatirale su grad Gazu i palestinsku teritoriju pod kontrolom Hamasa, dok su na udaru Hamasa bili južni i centralni delovi Izraela.

Izrael saopštava da je do sada poginulo najmanje 700 ljudi, a ranjeno više od 2.000 osoba. Palestinski zvaničnici, sa druge strane, navode da je poginulo 313 Palestinaca, a ranjeno nešto malo manje od 2.000 njih. Lakše je povređen i jedan državljanin Srbije. Za danas je sazvana hitna sednica Saveta bezbednosti UN.

Portparol Hamasa rekao je da "nema govora" o prekidu vatre dok Izrael eskalira rat.

Hazem Kasem, predstavnik palestinskog pokreta, rekao je da je Izrael pokreće "agresiju na civile" i da ne može biti govora o primirju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja