Posle sastanka sa Đilasom glumci odustali od štrajka

Atelje 212

Posle sastanka sa Đilasom glumci odustali od štrajka

Beograd -
Na sastanku je dogovoreno da će, po imenovanju gradskog sekretara za kulturu, sekretarijat formirati radno telo čiji će zadatak biti da do kraja oktobra uradi analizu stanja u pozorištu i predloži rešenje gradonačelniku i Skupštini grada Beograda, kao osnivaču pozorišta

BEOGRAD - Glumci pozorišta Atelje 212 odlučili su danas, posle razgovora sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, da neće 1. oktobra stupiti u najavljeni generalni štrajk, saopštila je uprava Grada Beograda.

Na sastanku je dogovoreno da će, po imenovanju gradskog sekretara za kulturu, sekretarijat formirati radno telo čiji će zadatak biti da do kraja oktobra uradi analizu stanja u pozorištu i predloži rešenje gradonačelniku i Skupštini grada Beograda, kao osnivaču pozorišta, stoji u saopštenju.

Sve predstave sa repertoara igraće se i na velikoj i na maloj sceni prema već utvrđenim terminima.

Delegacija glumaca u kojoj su bili Gorica Popović, Dara Džokić, Anita Mančić, Branimir Brstina, Nebojša Ilić i Gordan Kičić razgovarala je sa gradonačelnikom o aktuelnim problemima u tom kultnom beogradskom pozorištu, dodaje se u saopštenju.

Glumci su, tražeći smenu upravnika Ateljea 212 Kokana Mladenovića, na početku sezone stupili u štrajk upozorenja tako što su igrali predstave sa satom zakašnjenja, a najavili su da će 1.oktobra stupiti u generalni štrajk.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja