Jeremić: Srbija u centru zbivanja
Foto: 2011

Jeremić: Srbija u centru zbivanja

Politika -
Mnogi očekuju da će narednih 12 meseci biti veoma složeno u međunarodnim odnosima i kada je reč o Bliskom Istoku, svetskoj ekonomskoj krizi, kao i mnogim drugim pitanjima, istakao je Vuk Jeremić

NJUJORK - Novi predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić izjavio je da će Srbija će u narednih 12 meseci biti u centru svih zbivanja, međunarodnih razgovora i diplomatskih procesa koji se vode kroz Ujedinjene nacije (UN).

"Mnogi očekuju da će narednih 12 meseci biti veoma složeno u međunarodnim odnosima i kada je reč o Bliskom Istoku, svetskoj ekonomskoj krizi, kao i mnogim drugim pitanjima", istakao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, pred UN je i zadatak da se napravi strategija za implementiranje zaključaka RIO+ 20 konferencije o ciljevima održivog razvoja.

"Brazil će, zajedno sa predsedavanjem Srbije, biti zadužen da taj pregovarački proces vodi i to će biti veoma vidljivo u narednih 12 meseci", predvideo je Jeremić.

On smatra da će to "našoj zemlji dati priliku da sa svakim članom UN razgovara i pregovara, ali i ojača odnose".

Prema oceni Jeremića, "ta vrsta vidljivosti i ta vrsta uloge, koju smo dobili time što predsedavamo, ostaviće u narednih 12 meseci globalni utisak koji će biti daleko pozitivniji za Srbiju, nego što je to bilo ranije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track