"AKO, NEKA SI MI REKLA GOSPOĐO" Jelena se u gradskom prevozu obratila starijoj dami s jednim pitanjem a ona je zgranula?!
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

"Kad se ne šlogirah"

"AKO, NEKA SI MI REKLA GOSPOĐO" Jelena se u gradskom prevozu obratila starijoj dami s jednim pitanjem a ona je zgranula?!

Beograd -

Kako tvrdi na najljubazniji i najnormalniji način je htela da ispadne fer, međutim na kraju je dobila ono što nije očekivala

"Odakle ovoliko bezobraznog sveta oko nas?!", pitala se Beograđanka Jelena nakon što se našla u konfliktnoj situaciji s nepoznatom ženom ugradskom prevozu. Iako je, kaže, bila i više nego prijatna i kulturna, na kraju je ostala šokirana povratnom reakcijom.

Jelena iz Beograda, svoju jutarnju vožnju u autobusu završila je u neverici, kada je neplanirano ušla u konflikt sa drugom putnicom oko slobodnog sedišta. Kako tvrdi na najljubazniji i najnormalniji način je htela da ispadne fer, međutim na kraju je dobila ono što nije očekivala.

"Sedim u autobusu. Pored mene slobodno mesto. Ulazi malo (od mene) starija žena, vitalna i staje pored.

Pitam: 'Hoćete da sednete?'

Potvrđuje. Pomeram noge da može da prođe. Kad se ne šlogirah!

'Pa da li ti misliš da ja treba da se provlačim pored tebe (pritom, ima me toliko, da ni noge nisam morala da pomeram), i da sednem tamo gde je Sunce, tebi teško da ustaneš i pomeriš zadnjicu'.

Ako, nek si mi rekla gospođo. Čini dobro Jelo, da ti se dobrim vrati. I da, ovaj put se nisam pomerila. Sedi ako hoćeš, ako nećeš stoj. Ne mogu više. Odakle ovoliko bezobraznog sveta oko nas?!", pitala se Jelena na kraju svoje objave.

"Teraju nas da ostanemo bez duše"

Ova situacija podsetila je i druge da podele svoja iskustva sa putnicima u gradskom prevozu, ali i da iskomentarišu Jelenin događaj.

"Stvarno nas teraju da gledamo svoja posla i da ostanemo i bez duše, majko mila", "Ljudi danas samo čekaju da im se neko obrati pa da ujedu. Više ne smeš ni ljubazan da budeš bez posledica", bili su samo neki od komentara ispod njene objave.

Ipak, bilo je i onih koji su Jeleni napisali da je pravilo da se osoba koja sedi pomeri do prozora, ukoliko neko želi da sedne pored, te zbog toga nisu videli problem u ponašanju dotične gospođe.

Kurir.rs/Blic/Twitter/X

Bonus video:

00:54

Mladić šmrče u autobusu GSP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track