ŠAPIĆ: Na proleće 2024. Areni vraćamo izvorno ime, ni drugi simboli grada neće nositi ime sponzora
Foto: Grad Beograd

Predsednik Privremenog organa Beograda

ŠAPIĆ: Na proleće 2024. Areni vraćamo izvorno ime, ni drugi simboli grada neće nositi ime sponzora

Beograd -

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa BeogradaAleksandar Šapić najavio je danas da će od proleća naredne godine hala Arena ponovo nositi ime "Beogradska arena".

Šapić je najavio da će gradske vlasti sutra doneti odluku po kojoj taj objekat "više nikada" neće nositi ime sponzora ili neke kompanije.

"Arenu su pravili Beograđani, građani Srbije i srpski narod i vremenom je postala simbol našeg grada i mesto najvažnijih ne samo sportskih već i kulturnih, muzičkih i svih drugih dešavanja. Došlo je vreme da joj vratimo njeno prvo, izvorno ime Beogradska arena", naveo je Šapić a preneo Beoinfo.

Najavio je da ni drugi "važni simboli" Beograda neće nositi ime sponzora.

"Takav princip važiće i za sve druge važne simbole grada, jer bi nekome moglo da padne na pamet da sutra Beogradskoj tvrđavi promeni naziv u 'Koka-kola tvrđava ili Beogradskom pobedniku u 'Hjundai pobednik' a sve to samo kako bi se prihodovalo nekoliko desetina ili stotina hiljada evra više. Ukoliko volite svoj grad i poštujete ga, onda imena njegovih simbola ne prodajete bez obzira na cenu", naveo je Šapić.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

16:49

ŠAPIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Otkrio više o NOVIM POGODNOSTIMA za građane, vrtićima, javnom prevozu, ali i bezbednosti dece

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track