OVA BEOGRADSKA ŠKOLA PROSLAVILA VAŽAN JUBILEJ! Kralj Aleksandar je osnovao 1933, a završilo je mnogo naučnika, glumaca i umetnika
Foto: Tamara Trajković

U CENTRU ZA KULTURU VLADA DIVLJAN

OVA BEOGRADSKA ŠKOLA PROSLAVILA VAŽAN JUBILEJ! Kralj Aleksandar je osnovao 1933, a završilo je mnogo naučnika, glumaca i umetnika

Beograd -

Šesta beogradska gimnazija proslavila je u Centru za kulturu "Vlada Divljan" u petak veliki i važan jubilej, 90 godina od kada je kralj Aleksandar 1933. svojim dekretom osnovao gimnaziju koja će danas biti jedna od najpopularnijih gimnazija u Beogradu, kojoj će njeni uspešni bivši i sadašnji đaci od milošte tepati "naša Šesta", kaže za Kurir Radisav Milić, direktor gimnazije.

Šesta beogradska gimnazija
foto: Igor Petrović

On ističe da je "Šestu" završilo mnogo uspesnih naučnika, glumaca, umetnika i istaknutih ličnosti Beograda i Srbije.

1 / 7 Foto: Igor Petrović

- Sa njima je radila i čitava plejada vrhunskih profesora poznata našoj javnosti. I danas ona neguje visoke domete u radu: projektno je poznata širom Evrope, ima sjajne rezultate na takmičenjima, na međunarodnom i domaćiem prostoru.

1 / 7 Foto: Igor Petrović

U skoro dvosatnom programu, u druženju nastavnika i sadašnjih i bivših đaka, gostiju, predstavnika Ministarstva prosvete, Grada Beograda i Gradske opštine Zvezdara, bilo je prilike da se pogleda ono najbolje što "Šesta" ima.

1 / 8 Foto: Igor Petrović

Spektakularno i nadahnuto, na momente i veoma emotivno predstavljen je rad i talenti učenika i nastavnika iz skoro 40 sekcija. Bilo je to veče za nezaborav i zadatak da se u budućnosti to i prestigne. Jedna velika tradicija "Šeste" još uvek živi i sprema novu budućnost - poručio je Milić.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja