ĐILASOV KUM I DAČIĆEV ZET UDARILI NA KURIR Lopovi u patriotskoj koži pljačkali Srbiju pa nas krive jer smo otkrili NJIHOV KRIMINAL
Foto: BETA, BETA Amir Hamzagić, Printscreen

Jel ste za ovo dobili mig od svojih patrona

ĐILASOV KUM I DAČIĆEV ZET UDARILI NA KURIR Lopovi u patriotskoj koži pljačkali Srbiju pa nas krive jer smo otkrili NJIHOV KRIMINAL

Politika -

Dakle, Srbi, ovako: ako je istina ono što u svom jučerašnjem pamfletu tvrdi Igor Braunović, da je on poslednja linija odbrane Kosova - onda da mi Kosovo alalimo Kurtiju, ili kome god ko hoće da ga uzme, jer mi onda nismo dostojni da gazimo zemljom koju nazivamo srcem Srbije!

Ako će jedan lopov, lažljivac, lažni rodoljub, propalica koja trguje nacionalnim blagom i nacionalnim interesima zemlje (sve smo ovo dokazali i opet ćemo, u ovom tekstu dokazati!) da brani Kosovo, onda mi kolektivno treba da prestanemo da dišemo! Sada!!!

Na portalu politcki.rs koji upućeni dovode u vezu sa kumom Dragana Đilasa, Mladenom Đorđevićem, juče je objavljen tekst u kojem se u nebesa uzdiže Igor Braunović, a optužuje Kurir da o njemu širi neistine.

Mi o tome imamo da kažemo sledeće: sve ono što smo do sada pisali o mahinacijama Igora Braunovića je tačno i stojimo iza toga.

Braunović, direktor JP "Srbijašume" koji je na to mesto došao sa kadrovske liste SPS, nedomaćinski gazduje šumama Srbije, a preduzeće kojim upravlja je privatizovao i koristi ga u svrhu ličnog bogaćenja.

Agenciji za sprečavanje korupcije je 2018. prijavio posedovanje jednog stana i jedne prosečne plate, a pet godina kasnije u maju 2023. istoj toj agenciji prijavio je vlasništvo zgrade, građevinskih parcela, poslovnog prostora, vozila, te akcija u bankama i firmama među kojima su, na primer, Metals banka iz Vršca, LHB banka iz Beograda, te Bambi, Navip, AMS osiguranje... Šta je ostalo neprijavljeno, znaju on i njegovi poslovni prijatelji.

Mi tvrdimo da je Igor Braunović ovo stekao lopovlukom i prevarama. A on, umesto da nas tuži, ćuti kao… Jer zna da smo u pravu.

Umesto toga, on nam poručuje da je "odlikovan Ratničkim krstom" i Hilandarskom spomenicom. Ovu spomenicu dobijaju svi koji prilože određenu sumu novca a Braunović ako nema čast i poštenje, što je odlika svakog bogobojažljivog čoveka i iskrenog vernika, para ukradenih ima. Otuda mu spomenica.

Što se "odlikovanja" tiče, objasnili smo da to "odlikovanje" jedno udruženje policajaca dostavlja svakome - svakome! - ko je nosio uniformu u sukobima 1991-1999. Braunović je imao 24 godine u vreme NATO bombardovanja, i normalno je što je bio u vojsci. Neki su njegovi vršnjaci zaista junaštvom zaslužili ordenje, on nije. Zato se diči "Ratničkim krstom".

Diči se i titulom "vojvode uz blagoslov SPC" iako nije jasno kakav je to vojvoda, čiji je… Šuplja titula, kao što je šuplja priča o njegovom junaštvu.

Ali ima druga, mnogo ozbiljnija priča o poduhvatima Igora Braunovića.

On ne krije svoje veze sa ruskom politikom, kao što to ne krije ni pomenuti Mlađa Đorđević. U najkraćem, oni smatraju da interesi Srbije treba da budu u potpunosti poistovećeni sa interesima Moskve. Na toj osnovi zbližili su se, pa otuda druženja i zajedničke sedeljke u restoranu "Monte Karlo na Drini". Otuda, naravno, i priča o Braunoviću kao braniocu Kosova na portalu bliskom Đorđeviću.

No taj pamflet, osim klevetanja Kurira, sadrži niz optužbi i kleveta na račun države Srbije i njenog najvišeg rukovodstva.

Otkud odjednom drskost miševima kakvi su Braunović i Đorđević da otvoreno kritikuju državnu politiku, kad se znaju njihovi dosadašnji dometi i kapaciteti – tu i tamo po neki tender namestiti, i rusku pesmu uz harmoniku zapevati!?

Jesu li dobili mig od svojih patrona, Đorđević od Đilasa, Braunović od Ivice Dačića, da sa ovakvim klevetama istupe u javnost i udare tako nisko?

Od Đilasa odgovor ne očekujemo, ali bi Ivica Dačić, učesnik u vladajućoj koaliciji morao da objasni: da li se to Igor Braunović otkinuo sa lanca ili ga je on pustio?

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track