OVO JE NOV IZGLED TRGA NIKOLE PAŠIĆA! Fontana ostaje, prostor će biti upotpunjen parkom i podzemnom garažom u Vlajkovićevoj (FOTO)
Foto: Beoinfo

MODERNO

OVO JE NOV IZGLED TRGA NIKOLE PAŠIĆA! Fontana ostaje, prostor će biti upotpunjen parkom i podzemnom garažom u Vlajkovićevoj (FOTO)

Beograd -

Radovi na rekonstrukciji Trga Nikole Pašića i na izgradnji garaže u Vlajkovićevoj ulici krenuće čim to vremenski uslovi dozvole, a ovaj deo grada dobiće nov izgled kakav zaslužuje i kakav Beograd treba da ima, rekao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Prema predlogu od pre neku godina, kako su saopštile gradske vlasti, bilo je planirano da se fontana na Trgu Nikole Pašića ukloni. Međutim, iz sadašnje gradske uprave naglašavaju da je fontana postala simbol trga te da je neće uklanjati.

Trg Nikole Pašića
foto: Beoinfo

- Samo uređenje trga će ostati isto, naravno sve će biti novo, nove ploče, nova fontana. Čitav prostor, s parkom u Vlajkovićevoj - možemo slobodno da kažemo - dobiće izgled kakav stvarno mislim da Beograd zaslužuje i kakav treba da ima - naglasio je Šapić i dodao:

Aleksandar Šapić, Milorad Dodik, Milovan Bjelica
foto: Foto: Grad Beograd

- Projekat je gotov, građevinsku dozvolu smo dobili, sve administrativne stvari su završene. Verujemo da radovi na rekonstrukciji Trga Nikole Pašića ne bi trebalo da traju duže od nekoliko meseci. Kad se na proleće krene s radovima, očekujemo da do kraja iduće godine on bude završen, a u 2025. potpuno završen ovaj deo grada.

Trg Nikole Pašića
foto: Beoinfo

Iz Grada podsećaju i da je sređen park ispred Predsedništva Srbije, Narodne skupštine, plato ispred Starog dvora. Što se tiče garaže u Vlajkovićevoj, radovi su počeli odavno, ali naišlo se na važno arheološko nalazište.

Plan

  • Do 2025. potpuno će biti završen Trg Nikole Pašića
  • Fontana ispred Istorijskog muzeja Srbije se neće izmeštati
  • Postavljenje će biti nove ploče i uređen prostor zajedno s parkom u Vlajkovićevoj
  • Garaža u Vlajkovićevoj će imati 284 mesta i prostiraće se na četiri podzemne parking etaže
Trg Nikole Pašića
foto: Beoinfo

- Na osnovu informacija koje nam daju ljudi koji se bave arheologijom, mi očekujemo da će do kraja ove kalendarske godine sve ono što se našlo ispod površine zemlje, a što je važno sa arheološkog stanovišta, biti izmešteno i da će se, čim prođe hladno vreme, nastaviti izgradnja garaže u skladu s našim ugovorom o javno-privatnom partnerstvu s kineskom kompanijom. Investicija je njihova, iznosi oko sedam miliona evra, znači tu ne ide ništa iz gradskog budžeta - rekao je Šapić.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja