BEOGRAĐANI NASELI NA PREVARU KOJA KRUŽI SRBIJOM! Hakeri im sa kartice skinuli 3.800€: Ako vam stigne OVA poruka ne otvarajte
Foto: Shutterstock, Profimedia

pažnja!

BEOGRAĐANI NASELI NA PREVARU KOJA KRUŽI SRBIJOM! Hakeri im sa kartice skinuli 3.800€: Ako vam stigne OVA poruka ne otvarajte

Beograd -

Veliki broj građana Srbije, prethodnih dana, dobija SMS poruku u ime "Pošte", a u vezi sa preuzimanjem pošiljke. Od njih se traži da potvrde adresu za prijem, a istina je da se radi o još jednom pokušaju prevare.

Beograđani su na društvenim mrežama objavili upozorenje da su naseli na ovu prevaru te da su im sa kartice hakeri skinuli čak 3.800 evra!

- Danas je moj suprug primio poruku kao od Pošte gde piše da pošiljku ne možemo da primimo jer adresa nije dobro upisana. Pošto očekujemo jednu pošiljku iz inostranstva mislili smo da je to u pitanju pa sam ušla na link i popunila opet podatke. Tražili su nam da uplatimo 15 dinara provizije i tada su nam ti hakeri sa kartice skinuli 3.800 evra - navodi se u objavi na Instagram stranici serbialive_beograd i dodaje:

prevara
foto: Instagram Printscreen/Serbialive_Beograd

- Pišem vam ovo da stavite na profil pa možda neko ima iskustava šta da radimo da li možemo novac nekako da vratimo.

Stručnjaci savetuju da SMS poruke koje stignu, građani obrišu ili blokiraju i da nipošto ne unose podatke sa kartice i sigurnosne kodove na link koji je u poruci.

Bonus video:

06:51

OPREZ! Internet je prepun šema koje vrbuju ljude!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track