ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Beograd po četvrti put u poslednjih desetak godina domaćin velikog atletskog takmičenja
Foto: Foto: Grad Beograd

predsednik Privremenog organa Grada Beograda

ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Beograd po četvrti put u poslednjih desetak godina domaćin velikog atletskog takmičenja

Beograd -

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić sastao se danas u Starom dvoru sa učesnicima Svetskog prvenstva u krosu „Beograd 24”, koje se održava sutra u Parku prijateljstva. Na krosu će učestvovati više od pet stotina trkača iz pedesetak zemalja sveta, a našu reprezentaciju činiće trinaest takmičara.

Šapić je tom prilikom izrazio ogromno zadovoljstvo zbog prilike da naš glavni grad ugosti najveće svetske atletičare u krosu.

– Velika nam je čast što je Beograd već četvrti put u proteklih desetak godina domaćin velikih takmičenja u atletici. Godine 2013. to je bilo Evropsko prvenstvo u krosu, pa 2017. Evropsko prvenstvo u dvorani, te 2022. Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici i sada ponovo u krosu na svetskom nivou. Kandidati smo i za takmičenje koje će se održati 2028. godine i velika je šansa da takođe budemo domaćini – rekao je Šapić.

Aleksandar Šapić
foto: Foto: Grad Beograd

On je svim takmičarima poželeo lep boravak u Beogradu i vrhunske rezultate na sutrašnjem nadmetanju.

Grad Beograd je tu da pomogne svako takmičenje i tako će biti i u budućnosti – poručio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda.

Šapić je pozvao poštovaoce atletike da dođu sutra u Park prijateljstva jer će ovo biti jedinstvena prilika da se vide „najbolji od najboljih”.

Aleksandar Šapić
foto: Foto: Grad Beograd

– Očekujem da će velik broj Beograđana doći sutra. Svaki događaj ove vrste podiže turizam, ali na specifičan način i privredu grada. Zbog toga se trudimo da budemo dobar domaćin ne samo sportskih već i svih drugih manifestacija. Očekujem lep sportski dan, lepu manifestaciju, vrhunske sportske rezultate, te da će u njemu uživati kako takmičari tako i posetioci – istakao je Šapić.

Aleksandar Šapić
foto: Foto: Grad Beograd

Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović zahvalio je svima koji su učestvovali u organizaciji jednog ovakvog događaja i istakao da je u Beograd pristiglo više od 500 atletičara iz 51 zemlje, te da će Beograd i Srbija sutra biti centar svetskih dešavanja.

Aleksandar Šapić
foto: Foto: Grad Beograd

Predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou izrazio je zahvalnost predsedniku Privremenog organa Aleksandru Šapiću na gostoprimstvu. Podsetio je da se Beograd već pokazao kao odličan domaćin prethodnih takmičenja u atletici na evropskom i svetskom nivou. Istakao je da velike zasluge za to ima Jevrosimović, ali da je veoma značajna podrška čelnih ljudi Grada Beograda i Republike Srbije.

Kurir.rs/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track