OVU SU SVI DETALJI PRIJAVE ZA 20.000 DINARA ZA UČENIKE! Svako dete u Beogradu dobija novac za udžbenike, evo koji je datum važan!
Foto: Grad Beograd

šapić saopštio sjajne vesti

OVU SU SVI DETALJI PRIJAVE ZA 20.000 DINARA ZA UČENIKE! Svako dete u Beogradu dobija novac za udžbenike, evo koji je datum važan!

Beograd -

Predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić na današnjoj konferenciji za novinre održanoj u Starom dvoru najavio je da će ove školske godine, umesto kompleta udžbenika, svi roditelji na teritoriji grada u septembru dobiti 20.000 dinara po svakom osnovcu i srednjoškolcu.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić saopštio je odluku da će sve porodice u Beogradu dobiti po dvadeset hiljada dinara po detetu, koje pohađa osnovnu i srednju školu. Prijavljivanje počinje od ponedeljka, 22. aprila, kada će građani moći da se prijave i za kartice za besplatno korišćenje gradskih bazena.

Prošle godine, podsetio je Šapić, svi osnovci i srednjoškolci u Beogradu prvi put dobili su besplatan komplet udžbenika, a ove godine napravljen je iskorak dalje.

Aleksandar Šapić
foto: Grad Beograd

- Toliko udžbenika, koje smo prošle godine nabavili, nikada do sada u jednoj školskoj godini nije nabavljeno, naročito kada je reč o srednjoškolcima za koje dugi niz godina pojedini udžbenici uopšte nisu ni bili štampani. S obzirom na to da sada postoji ogroman broj udžbenika u našem obrazovnom sistemu, bilo bi šteta da ponovo novac dajemo na nove. Dakle, dajemo priliku da se udžbenici razmene ili naslede, a svaka porodica u Beogradu dobiće dvadeset hiljada dinara po detetu, koje ide u osnovnu ili srednju školu. Nazvali smo tu odluku „đačka pomoć”. Novac će dobiti u septembru, koji je svakako najteži mesec po porodični budžet - naveo je Šapić.

Aleksandar Šapić
foto: Grad Beograd

Roditelji svakako mogu da odluče i da kupe nov komplet udžbenika, uz mogućnost da to učine i na rate. Najskuplji komplet za krajnje razrede osnovne ili srednje škole iznosi oko 16–17 hiljada, a najjeftiniji oko jedanaest i po hiljada, tako da će novca biti dovoljno, istakao je Šapić.

- Prijava kreće od ponedeljka, 22. aprila, u svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu, a sve informacije će dobiti tamo i trajaće do kraja leta. Princip će biti isti ili sličan kao kada su se prijavljivali za pomoć koju je država davala. Daće svoje podatke i brojeve računa na koje će novac tokom septembra biti uplaćen – rekao je Šapić.

Aleksandar Šapić
foto: Grad Beograd

Odluka je deo socijalnih mera, koje su najavljene pre dve godine. Kako je Šapić istakao, ovo novčana pomoć iznosi preko trideset miliona evra, na sve ono što je do sada obezbeđeno.

– Verujem da, bez obzira ko bude vodio Grad Beograd, ubuduće neće odustati od ove septembarske gradske pomoći jer je ona izuzetno važna – istakao je Šapić.

Aleksandar Šapić
foto: Grad Beograd

Šapić je najavio i da od ponedeljka počinje prijava za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone.

– Letnja sezona na gradskim bazenima počinje sredinom juna i trajaće čitavo leto. Prošle godine je u tom periodu više od 120 hiljada Beograđana koristilo karticu za besplatno korišćenje bazena. Vrednost kartice je oko 39.000 dinara, odnosno toliko su ukupne cene karata ukoliko se bazen koristi bez besplatne kartice. Zbog velikog odziva prošle godine, odlučili smo da i ove godine imamo istu akciju. Zahvaljujući njoj mnogi su na bazen odlazili mnogo češće, a neki su i prvi put posetili otvorene bazene. To je jedna od socijalnih mera koju smo doneli. Odgovorno tvrdim da je ova gradska vlast donela najvažnije socijalne mere u poslednjih desetak godina, za šta su sredstva obezbeđena iz gradskog budžeta – zaključio je Šapić.

Kurir.rs/ gradonacelnik.beograd.rs/ Prenela: A. K.

Bonus video:

20:30

ALEKSANDAR ŠAPIĆ NA KURIR TELEVIZIJI: Sve što sam najavio ili je urađeno ili je u toku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track