DEO OPOZICIJE POZVAO OEBS DA POSREDUJE?! Brnabićeva šokirana neodgovornim ponašanjem "Srbije protiv nasilja"
Foto: ATAImages

DEO OPOZICIJE POZVAO OEBS DA POSREDUJE?! Brnabićeva šokirana neodgovornim ponašanjem "Srbije protiv nasilja"

Politika -

Predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić obratila se danas građanima Srbije, a između ostalog otkrila je da su predstavnici opozicije okupljene oko liste "Srbija protiv nasilja" poslali pismo OEBS-u.

- Političke stranke i pokreti oko Đilasove liste obavestili su me danas da su pre 4 dana obratili OEBS-u sa zahtevom da on posreduje u "postpredizbornoj krizi u Srbiji", kako je oni nazivaju. Imate ljude koji su bacali drvlje i kamenje na mene što sam na sastanak u svojstvu posmatrača pozvala ambasadore, a nisu imali pravo glasa - rekla je danas predsednica Skupštine.

Brnabićeva je pojasnila da samo nekoliko dana kasnije oni zovu OEBS da moderira dijalogom u okviru Skupštine Srbije.

- Mi ne možemo da pričamo, pa OEBS treba da posreduje. Dan pre toga su rekli da ponižavam Skupštinu jer sam pozvala nekog kao gosta. Svi su se lepo potpisali na to pismo i ljubazno mole predsedavajućeg da kaže ko je njegov posredni predstavnik i ako ima bolji način da predloži kako da se moderira razgovor u Skupštini Srbije. Oni misle da valjda OEBS treba da posreduje između izabranih predstavnika od strane građana Srbije - dodala je.

Brnabić je istakla da je taj zahtev potpisao i Aleksandar Jovanović Ćuta koji je samo par dana pre toga rekao da je ponižavajuće što su ambasadori bili pozvani na sastanak u Skupštini. Brnabić je pred novinarima ispričala kako je tekao dosadašnji dijalog, kako je pristala na sve zahteve osim prekida izbornih radnji.

Pitala je kako da se nastavi dijalog kad svakog dana dobija nove predloge, ali i potvrdila da poziv na sutrašnji razgovor ostaje, te da će do kraja nedelje biti formirana tela za praćenje implementacije preporuka.

Bonus video:

00:44

Ana Brnabić i predsednica parlamenta Azerbejdzana u Ženevi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja