BEOGRAD OTVOREN ZA SVE LJUDE DOBRE VOLJE BEZ OBZIRA NA NACIJU I VERU: Šapić na otvaranju Sportskih igara mladih poslao jaku poruku
Foto: Beograd.rs

manifestacija

BEOGRAD OTVOREN ZA SVE LJUDE DOBRE VOLJE BEZ OBZIRA NA NACIJU I VERU: Šapić na otvaranju Sportskih igara mladih poslao jaku poruku

Beograd -

Sportske igre mladih odskora se održavaju u četiri zemlje regiona, a Beograd još jednom pokazuje da je grad širokog zagrljaja i otvorenog srca, rekao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić na svečanom otvaranju 11. sezone Sportskih igara mladih.

On je danas rekao da je ova manifestacija je potvrda da ljudi sa ovih prostora mogu zajedno da sarađuju, da se druže, rastu, takmiče.

- Mnogo sam srećan što u okviru „Beogradskih dana porodice”, koji prvi put traju dva meseca, imamo priliku da budemo domaćini ovako lepog događaja. Grad Beograd biće uvek otvoren za sve ljude dobre volje, bez obzira na naciju i veru. Želim vam da postanete veliki sportisti i da u dobrom sportskom duhu pronosite ime država odakle dolazite - poručio je Šapić.

Aleksandar Šapić na svečanom otvaranju 11. sezone Sportskih igara mladih, 24. maja 2024. godine.
Aleksandar Šapić na svečanom otvaranju 11. sezone Sportskih igara mladih, 24. maja 2024. godine.foto: Beograd.rs

Događaju je prisustvovao i član Privremenog organa Nikola Nikodijević, koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da iz godine u godinu sportske igre okupljaju sve veći broj mladih.

- Politika Grada Beograda upravo i jeste da podržava najmlađe u bavljenju sportom i da on bude dostupan svakom detetu. Sport ne sme biti privilegija bogatih i ne sme zavisiti od materijalnog statusa roditelja. Zato se Grad trudi da deci omogući besplatne treninge, termine, da najbolje stipendira i da im obezbedi trenere - rekao je Nikodijević.

On je izrazio nadu da će u budućnosti ova manifestacija biti još masovnija i da će povećanim učešćem drugih zemalja dobiti karakter dečjih olimpijskih igara.

1 / 5 Foto: Beoinfo

Ministar sporta Zoran Gajić pozdravio je sve prisutne učitelje, trenere i decu i poželeo im dobrodošlicu na sportsku manifestaciju, poručujući im da uživaju u Beogradu – gradu otvorenog srca.

Manifestacija zvanično nosi naziv „Plazma sportske igre mladih Srbije”, pokrovitelji su predsednik Republike Srbije, Vlada Republike Srbije i Grad Beograd, a podršku je dala i Ambasada Evropske unije u Beogradu.

Kurir.rs/ gradonacelnik.beograd.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track