Bal u Beogradu ko usred Beča!

Na lepom plavom Dunavu

Bal u Beogradu ko usred Beča!

Beograd -
Prestižni, tradicionalni Bečki bal prvi put je održan u Srbiji u hotelu „Metropol“. Okupio se krem austrijskog i srpskog javnog života
1 / 7

BEOGRAD - Valcer na srpski način.Prestižni, tradicionalni Bečki bal održan je prvi put u Srbiji u beogradskom hotelu Metropol“. Zvuci valcera, dame u raskošnim balskim haljinama i gospoda u smokinzima u potpunosti su u subotu uveče dočarali sjaj i atmosferu jedne od najstarijih i najprestižnijih manifestacija na svetu.Bečki bal je u Beograd stigao zaslugom Darka Miloradovića, Srbina koji živi u Beču. On je otvorio svečanost kratkim govorom u kome je istakao bliske odnose između Austrije i Srbije.- Austriju i Srbiju povezuje zajednička istorijska prošlost, a odnose naše dve zemlje i danas karakteriše intenzivna razmena u oblastima privrede, umetnosti, sporta i drugih društvenih zbivanja - rekao je Miloradović.Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada Beograda, izjavio je da je Bečki bal još jedna u nizu manifestacija koje Beograd stavljaju u red velikih svetskih metropola.- Ovo je i logičan nastavak Dana Beča, koji su pre dve godine održani u našem gradu, a večeras smo otišli korak dalje - izjavio je Antić na ovoj svečanosti.Zamenica gradonačelnika Beča Renate Brauner kaže da je ovaj bal u Beogradu veoma bitan, podsećajući da su balovi jedna vrsta vizitkarte Beča. Braunerova je istakla da se bečki balovi održavaju u svim najvažnijim gradovima sveta, pa tako sada i u Beogradu. Vicegradonačelnica Beča dodala je da ovakvi balovi služe za dalje podsticanje odnosa između država.Inače, gosti su uživali u muzici poznatog Opernbal orkestra, koji je u Beogradu izveo brojna dela uz koja Bečlije plešu svake godine na više od 200 balova.

Gosti i evropski političariMeđu zvanicama na balu bili su i izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Ulrike Lunaček, budući ambasador Austrije u Beogradu Johanes Ajgner, predsednica Bečke privredne komore Brigite Jank, odbornica u bečkom parlamentu Anica Macka Dojder, Zoran Marković, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije, direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović, Boki Milošević sa suprugom, operska diva Jadranka Jovanović, violinistkinja Ksenija Milošević i veliki broj visokih zvanica iz javnog života Srbije i Austrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track