SRAMOTA: Unakazili su nam dete na porođaju

SRAMOTA: Unakazili su nam dete na porođaju

Društvo -
Kad su mojoj supruzi doneli sina na dojenje, bila je šokirana jer mu je teme glave bilo potpuno isečeno, tvrdi otac bebe Dragan Škrbić

BEOGRAD - Nemar!Dok su doktori i babice porađali moju ženu, bebi su unakazili glavu. Cela glavica je u ranama. Ne smem ni da zamislim šta su sve mogli s detetom da urade.Povređena pincetomOvako je počeo priču za Kurir Dragan Škrbić (36) iz Beograda, čija se žena Dragana u sredu porodila na Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“. Iznerviran zbog, kako kaže, nemarnosti doktora, Dragan je došao u našu redakciju i ispričao nam kako su mu doktori zamalo unakazili tek rođeno dete.- Prvo ženu nisu hteli da prime kad joj je bio termin za porođaj, već su rekli da dođe za nekoliko dana. Vratili smo se kući, a njoj su sutradan ujutro krenule kontrakcije. Odvezao sam suprugu i oko podneva rodila mi je divnog sinčića. Ocenjen je s devetkom. Sve je bilo super dok Dragani nisu doneli malog na dojenje. Pogledala mu je glavicu i videla da mu je teme potpuno isečeno. Nije mogla da veruje, bila je šokirana. Kad je pitala doktore šta se desilo, oni su joj drsko odgovorili da ne pravi problem i da se takve stvari često dešavaju. Besan sam na sve zaposlene i bez imalo griže savesti sve ću da ih tužim - ogorčen je Dragan.Treće detePrema njegovim rečima, oni sumnjaju da je beba povređena pincetom kojom su njegovoj ženi bušili vodenjak. - Meni i mojoj supruzi je ovo treće dete. Ona nije neko ko ne zna šta je porođaj. Prepričavala mi je sve i kaže da misli da su tom spravom, kojom su joj bušili vodenjak, povredili bebinu glavicu. Najgore od svega je to što je maleni dobio bakterijsku infekciju zbog tih ranica na glavi - kaže Dragan.

Dragan: Najgore je to što je beba dobila bakterijsku infekciju zbog tih ranica na glavi
Dragan: Najgore je to što je beba dobila bakterijsku infekciju zbog tih ranica na glavi

„Narodni front“ ćuti!U nekoliko navrata pokušali smo da dobijemo odgovor iz „Narodnog fronta“, ali nismo uspeli. Konstantno su nas prebacivali s jednog lokala na drugi. Kad smo im poslali zvanični mejl, dobili smo sledeći odgovor:„Morate se obratiti zaštitniku prava pacijenata za ovakva pitanja.“ Pozvali smo zaštitnika, ali nam je rekao da nije ovlašćen da daje odgovore na takva pitanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track