JKP Zelenilo Beograd proslavilo 83 godine postojanja

Jubilej

JKP Zelenilo Beograd proslavilo 83 godine postojanja

Beograd -
Direktor „Zelenila” podsetio je da ovo preduzeće svake godine tradiconalno poklanja retke sadnice Beogradu i Beograđanima, kojih inače nema na javnim površinama

BEOGRAD - Povodom 83 godine uspešnog rada, JKP „ Zelenilo – Beograd” poklonilo je danas Beograđanima sadnicu severnoameričkog drena staru 20 godina, koju su u Pionirskom parku zasadili olimpijska šampionka u tekvondu Milica Mandić i direktor „Zelenila” Radovan Draškić.

– Lepo je učestvovati u akcijama oplemenjivanja Beograda i tako ukazivati na značaj zaštite životne sredine. Ovo je prvo stablo koje sam posadila, ali se nadam da neće biti ni poslednje. Volim Pionirski park, ali me najlepše uspomene ipak vežu za Tašmajdanski park, gde sam bukvalno provela svoje detinjstvo – rekla je Milica.

Direktor „Zelenila” podsetio je da ovo preduzeće svake godine tradiconalno poklanja retke sadnice Beogradu i Beograđanima, kojih inače nema na javnim površinama.

–„Zelenilo – Beograd” ima tradiciju da na svoju godišnjicu, na dan kada je osnovano preduzeće, a od tada je prošlo 83 godine, zasadi jedno drvo kojih inače nema na drugim prostorima, tako da smo to i sada uradili. Drago nam je što je u Pionirskom parku sad već formirana aleja rasada koje smo prethodnih godina sadili u ovim svečanim trenucima. Zaista sam presrećan što je „Zelenilo” doživelo toliko godina i što je napravilo uspešne poslove u Beogradu, u samom poslovanju preduzeća ali i, što je mnogo važnije, u sređenim i uređenim zelenim površinama koje svakodnevno koriste građani Beograda – istakao je Draškić i podsetio da je davne 1929. godine usvojen Statut beogradske opštine, kojim je u okviru tehničke direkcije formiran „Odsek za parkove”. Od tog datuma počela je organizovana briga o javnim zelenim površinama Beograda koja traje i unapređuje se do danas.

Inače, ovu radnu godinu „Zelenila” obeležili su obnova i uređenje 11 većih parkova, 53 dečja igrališta i 333 novoizgrađena dečja rekvizita, 24 sportska terena, 13 teretana na otvorenom, nove pet zone, i stalno održavanje javnih zelenih površina u gradu koje se u poslednje tri godine uvećavaju za po tri odsto na godišnjem nivou. Najznačajnija povećanja ostvarena su na održavanju park-šuma, održavanju i zaštiti drvoreda, kao i na uređivanju i održavanju zelenih površina obala i priobalja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track