Mrkonjić: Vlada pravi novi JAT

Kupovina novih erbasa

Mrkonjić: Vlada pravi novi JAT

Društvo -
Radili smo veoma ozbiljno na različitim rešenjima, i pronalaženju načina kako da JAT oslobodimo balasta gubitnika, kaže ministar saobraćaja

BEOGRAD - Vlada Srbije je odlučna u nameri da se formira nova avio kompanija, izjavio je danas ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić. Mrkonjić je istakao da se proteklih nekoliko godina intenzivno bavio reševanjem krize i konsolidacijom finansijskog stanja u poslovanju srpskog avioprevoznika i naglasio da Vlada u sadašnjem sastavu želi da ovo pitanje uskoro reši na najoptimalniji način.

U sklopu brojnih aktivnosti i konsolidacija nacionalnog avio prevoznika bila je između ostalog u agendi posete prvog potpresednika Vlade Aleksandara Vučića i ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića Emiratima. Tamo su, kako je istakao Mrkonjić, sa domaćinima razgovarali i o kreditnim aražmanima, kao i o kupovini novih letilica tipa „Erbas“ sa kojima bi srpski prevoznik značajno poboljšao kvalitet i bezbednost i vrlo brzo ravnopravno konkurisao kompanijama godinama prisutnim u vazdušnom avio saobraćaju.

"To više nije ideja, već konačno definisanje projekta na kojem se radi dugi niz godina. Radili smo veoma ozbiljno na različitim rešenjima, i pronalaženju načina kako da JAT oslobodimo balasta gubitnika, i formiramo novu kompaniju koja bi startovala bez opterećenja iz predhodnih godina", naveo je Mrkonjić. Ova Vlada je odlučna u nameri da se formira nova kompanija. Uostalom, Vlada je nedavno odobrila i novčanu garanciju za nesmetano poslovanje JAT, što je još jedan od dokaza da Srbija mora da ima avioprevoznika, zaključio je Mrkonjić.

Uveren sam da ćemo ovo pitanje vrlo brzo staviti ad akta, formiranjem novog avio prevoznika, istakao je Mrkonjić, kaže se u saopštenju Ministarstva saobraćaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track