Pomoć grada sportskim organizacijama u radu sa decom

Beograd

Pomoć grada sportskim organizacijama u radu sa decom

Beograd -
Kao društvo moramo da posvetimo daleko veću pažnju sportu i onim organizacijama koje rade sa decom, pre svih bazičnim sportovima kao što su atletika, plivanje i gimnastika,ukazao je Antić

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić primio je u sredu osvajačice medalja u dečjem fitnesu, koje su na nedavnom završenom Svetskom prvenstvu u Slovačkoj i Svetskom kupu u Austriji osvojile 12 medalja.

– Osvojiti na dva velika svetska takmičenja 12 medalja predstavlja vrhunski rezultat, kojim retko ko u Srbiji može da se pohvali. Zato kao društvo moramo da posvetimo daleko veću pažnju sportu i onim organizacijama koje rade sa decom, pre svih bazičnim sportovima kao što su atletika, plivanje i gimnastika – ukazao je Antić.

On je najavio da će grad pomoći organizacijama koje se ističu u radu sa decom, i izrazio nadu da će veća posvećenost društa doprineti još boljim rezultatima.

Predsednica Nacionalne fitnes asocijacije Srbije Aleksandra Rapajić Milošević rekla je da je dečji fitnes izuzetno popularan u svetu, što ovaj uspeh mladih devojčica, u izuzetnoj konkurenciji, čini još većim.

Ona je ukazala da je naša asocijacija od 2006. godine zvanični učesnik svih evropskih i svetskih prvenstava.

– Kako bi motivisali klince, koji se sve manje bave sportom, pre svega gimnastikom, iz Svetske fitnes federacije oformili su fitnes za decu, u kategorijama od 8 do 14 godina – precizirala je Rapajić Milošević.

Lana Momirović iz Sombora, koja je drugi put postala prvak sveta, kaže da je u Slovačkoj bila velika konkurencija, ali da su naši takmičari pokazali veliko umeće i osvojili najveći broj medalja, od kojih su takmičarke iz Beograda ponele dva svetska odličja.

Fitnes je sačinjen od nekoliko obaveznih elemenata, kao što su elementi snage, plesa, gimnastike i akrobatike, koji od dece zahtevaju posebnu angažovanost, ali i kreativnost, ukazali su iz Nacionalne fitnes asocijacije Srbije i zahvalili gradu Beogradu što je prepoznao uspeh koji su postigli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja