Počinje gašenje beogradskih fontana i česama

Beograd

Počinje gašenje beogradskih fontana i česama

Beograd -
Po planu će prvo biti gašene fontane koje se nalaze u obodnim delovima grada, da bi poslednje bile ugašene one u centru

BEOGRAD - Budući da je period lepog vremena i toplih dana za nama, „Beogradski vodovod” počinje sa pripremnim radovima za gašenje javnih fontana i česama za ovu sezonu.

Po planu će prvo biti gašene fontane koje se nalaze u obodnim delovima grada, da bi poslednje bile ugašene one u centru.

Kompletan posao bi trebalo da bude završen do 1. novembra.

Na sličan način će se pristupiti i gašenju javnih česama, a plan je da se sa ovim poslom završi do 15. novembra. Ove sezone naš grad je ukrašavalo 36 gradskih fontana, a žeđ smo mogli da ugasimo na 124 javne česme.

Beograđani su u 2012. godini dobili novu fontanu, koja se nalazi ispred Glavne pošte u Takovskoj ulici, a nedavno je pušteno u rad i osam novih česama. One se nalaze na Savskom keju, u blokovima 62 i 63, na Julinom brdu i Čukaričkoj padini, a njihova lokacija određena je na osnovu inicijative građana.

Nove česme napravljene su na osnovu idejnih rešenja koja su pobedila na konkursu „Beogradskog vodovoda”, organizovanom povodom obeležavanja 120 godina postojanja i rada savremenog vodovoda u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track