Najbolja balerina sveta Svetlana Zaharova 8. decembra u Beogradu
Foto: Tanjug

Uživo i na velikom platnu

Najbolja balerina sveta Svetlana Zaharova 8. decembra u Beogradu

Beograd -
Na sceni Centra Sava predstaviće se u naslovnoj ulozi u popularnom romantičnom baletu "Žizela" Adolfa Adama

BEOGRAD - Balet "Faraonova kći", sa Svetlanom Zaharovom u naslovnoj ulozi, u nedelju 25. novembra otvara sezonu direktnih prenosa iz Boljšoj teatra u bioskopima "Sinepleks" i "Vilin Grad", a već 8. decembra srpska publika će biti u prilici i uživo da vidi Zaharovu u Sava centru.Jedina primabalerina asolute u svetu, što je najviše zvanje koje interpretatorka klasičnog baleta može dostići, svojim raskošnim umećem, fascinantnom, virtuoznom, gracioznom i lakom, gotovo bestelesnom, igrom, očarava publiku Boljšoj teatra, Milanske skale, Kovent gardena, Njojork siti baleta, Tokio baleta, Pariskog baleta, a redovan je gost i Beograda.

Ovoga puta će se na sceni Sava centra predstaviti u naslovnoj ulozi u popularnom romantičnom baletu "Žizela" Adolfa Adama. Zaharova i njen partner, prvak baleta Boljšoj teatra i velika zvezda ruskog baleta Ruslan Skvorcov, nastupiće sa Baletskim ansamblom i Orkestrom Narodnog pozorišta u Beogradu, kojim će dirigovati Pavel Kliničev, istaknuti dirigent Boljšoj teatra.

Predstavom "Žizela" u izvođenju Boljšoj teatra otvoren je Sava centar pre 35 godina.Zanimljivo je da i u baletu "Faraonova kći", koji će biti direktno prenošen iz moskovskog Boljšoj teatra, partner Zaharove je takođe Skvorcov, a dirigent Kliničev.

Reč je o baletu Marijusa Petipe, koji je tokom sovjetske ere smatran ideološki nezrelim i gotovo zaboravljen, a koji je ponovo oživeo dugogodišnji koreograf Boljšoj teatra Pjer Lakot.

U nastavku sezone direktnih prenosa iz ove prestižne kuće na velikom platnu bioskopa "Sinepleks" i "Vilin Grad" naći će se i "Bajadera", "Romeo i Julija" i "Posvećenje proleća".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track