SRAMOTA: Đilasov pomoćnik vozi džip od 100.000 evra!
Foto: Marina Lopicic

Njemu „bus-plus“ ne treba

SRAMOTA: Đilasov pomoćnik vozi džip od 100.000 evra!

Beograd -
Aleksandar Bijelić, pomoćnik gradonačelnika Dragana Đilasa, od Miškovićeve firme kupio luksuzni džip BMW X5

BEOGRAD - Ekonomski mag.Aleksandar Bijelić, pomoćnik gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i gradski menadžer, vlasnik je luksuznog BMW X5, čija najjeftinija verzija košta „tek“ 70.000 evra, dok se cena tog džipa s dodatnom opremom kreće i preko 100.000 evra!Bijelić mora da ima neverovatne ekonomske veštine kada je s platom gradskog menadžera od 116.698 dinara uspeo da pazari luksuzni BMW. Jer, računica pokazuje da je za takav BMW Bijeliću potrebno da crnči šest do osam godina, to jest njegovih celih 70 do 100 plata! I to pod uslovom da ne potroši ni jedan jedini dinar na hranu, piće, higijenu, život.

Nije pak isključeno da je gradski menadžer „preko veze“ dobio „mašinu“ pod nekim povoljnijim uslovima pošto je generalni uvoznik i ovlašćeni serviser za BMW firma „Delta motors“, članica „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića, poslovnog partnera Bijelićevog šefa Đilasa.Bijelić nije želeo da otkrije tajnu na koji način je kupio džip X5. Na pozive Kurira nije odgovarao, ali nam se javila njegova saradnica iz Skupštine grada i objasnila da se gradski menadžer ne javlja na nepoznate brojeve (?!) Kazala nam je da za sve što nas interesuje u vezi s Bijelićem kontaktiramo Ivana Nikolića, portparola Dragana Đilasa, i njemu pitanja pošaljemo imejlom. Nikolić nije odgovarao na pozive Kurira, pitanja su mu prosleđena na imejl, ali odgovore do zaključenja ovog broja nismo dobili.

Od vozača do menadžera

Aleksandar Bijelić napredovao je munjevitom brzinom. Za kratko vreme od ličnog vozača pokojnog Zorana Đinđića postao je izvršni direktor EP u košarci 2005 , gde je bio zadužen za infrastrukturu. A zatim je postao direktor marketinga Fudbalskog saveza Srbije, na čijem čelu je tada bio Zvezdan Terzić, osumnjičen za muljanja prilikom prodaje igrača. Od 2008. Bjelić je bio zaposlen u Kancelariji za NIP, kao koordinator izgradnje obilaznice oko Beograda, avgusta iste godine postavljen je na mesto pomoćnika gradonačelnika Beograda i, konačno, septembra 2009. avanzovao je do pozicije gradskog menadžera.

Đilas mu zabranio parkiranje

Budući da je Bijelićev džip luksuzan, te da „bode oči“, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je svom pomoćniku „preporučio“ da auto ne parkira ispred Starog dvora. Bijelić, tako, svog četvorotočkaša parkira u podzemnoj garaži u neposrednoj blizini, gde ga je i slikao foto-reporter Kurira.

Pitanja na koja Aleksandar Bijelić nije odgovorio

1. Kada ste kupili džip BMW X5?

2. Gde ste ga kupili, kod generalnog zastupnika ove firme, „Delta motors“?

3. Koliko ste ga tačno platili?

4. Pod kojim uslovima ste ga kupili, s obzirom na to da bi s platom gradskog menadžera od 1.000 evra trebalo da radite šest do osam godina da biste ga isplatili?Imovinska karta Aleksandra Bijelića

Plata: pomoćnik gradonačelnika - gradski menadžer 116.698,90Nepokretna imovina u zemlji i inostranstvu: četvorosoban stan od 98 m kv., kupovinaAutomobil: BMW X5 (2010), kupovinaDepoziti i štedni ulozi: ima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track