Krcko Oraščić u pozorištu Radović

Premijera

Krcko Oraščić u pozorištu Radović

Beograd -
Predstava traje sat vremena i namenjena je deci starijoj od četiri godine

BEOGRAD - U Malom pozorištu "Duško Radović" 13. decembra biće premijerno izvedena predstava "Krcko Oraščić", po motivima priče "Krcko Oraščić i Kralj miševa" E.T.A. Hofmana u dramatizaciji i režiji Milene Pavlović Čučilović.Uloge u poznatoj bajci igraju Jelena Ilić, Jovo Maksić, Bojan Lazarov, Jovana Cvetković i Marko Janketić.Dramaturg je Marija Karaklajić, scenu i kostim kreirala je Stanislava Jamušakov, muzički saradnik je Vlada Pejković, a saradnik za lutke Tatjana Stanković.

Predstava traje sat vremena i, kako kažu u "Radoviću", namenjena je deci starijoj od četiri godine.Prva repriza je odmah 14. decembra, a zatim će se od 20. decembra "Krcko Oraščić" izvoditi u malo izmenjenom obliku, u nekoliko termina svakodnevno kao "Novogodišnji Krcko i Deda Mraz".

U novoj verziji dvoje prijatelja, Marija i Filip, provode novogodišnje veče zajedno, nestrpljivo iščekujući poklone koje su im roditelji spremili. Marijinu pažnju najviše zaokuplja Krcko Oraščić - krckalica za orahe s likom simpatičnog mladića.Kum Drozdić, Filipov otac, počinje deci da priča bajku o Kralju miševa i njegovom neprijateljstvu prema Krcku. Marija i Filip sami smišljaju nastavak bajke, igraju sve likove i izvode svojevrsnu "predstavu u predstavi".

Autori ističu da "Krcko Oraščić" uči da lepotu treba potražiti duboko u nama i da spoljašnjost ume da bude varljiva, iako je u današnje vreme na visokoj ceni.

Decu, a i odrasle treba podsetiti koje su to prave vrednosti koje često zaboravljamo: prijateljstvo, skromnost, razumevanje, iskrenost, kao i na one jednostavne, male stvari koje život čine lepšim, navodi se u najavi predstave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track