Zaštićene vrste ptica stradale u Zemunu
Foto: KURIR

Nemar

Zaštićene vrste ptica stradale u Zemunu

Beograd -
Ribarska mreža u kojoj su ptice zapetljane podignuta je oko dvorišta sojenice na oko metar visine i u dužini oko desetak metara, najverovatnije da bi se sprečilo odletanje lopte sa terena za odbojku

BEOGRAD - Nekoliko zaštićenih vrsta ptica pronađene su mrtve na razapetoj ribarskoj mreži u zemunskom vikend naselju Crvenka, saopštio je Zavod za zaštitu prirode.

Kako se navodi, mrtve su pronađene dve šumske sove Striks aluko (Strix aluco), velika senica Parus major i zeba Fringila kolebs (Fringila coelebs), a na poziv sugrađanina koji ih je pronašao članovi Lige za ornitološku akciju alarmirali su nadležne, nakon čega je obavljen inspekcijski i stručni nadzor.

Ribarska mreža u kojoj su ptice zapetljane podignuta je oko dvorišta sojenice na oko metar visine i u dužini oko desetak metara, najverovatnije da bi se sprečilo odletanje lopte sa terena za odbojku.

"Na osnovu intervencije nadležnih pokrenuto je uklanjanje ribarske mreže koja je iz neznanja i nemara dovela do uginuća ugroženih vrsta ptica", navodi se u saopštenju u kome se pozivaju svi sugrađani da svojim postupcima ne dovode u pitanje opstanak divljeg živog sveta u svom okruženju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track