U Valjevo stigao mazut iz robnih rezervi

U poslednji čas

U Valjevo stigao mazut iz robnih rezervi

Srbija -
Valjevo dobilo 1.440 tone mazuta, što će biti dovoljno za grejnu sezonu do kraja marta, a u stanovima će biti propisana temperatura od 18 do 20 stepeni

VALJEVO - U Valjevo je stigao mazut iz robnih rezervi Srbije, pa će gradska toplana bez posebnih teškoća grejati korisnike do kraja marta, izjavio je danas direktor Ivko Stojković.

Stojković je precizirao da je Vlada Srbije odobrila beskamatnu pozajmicu za 33 toplane "jer drugog rešenja nije bilo".

On je kazao da su zalihe mazuta u valjevskoj toplani bile minimalne, samo za dan-dva, tako da je mazut iz robnih rezervi "stigao u poslednji čas".

Valjevo je dobilo 1.440 tone mazuta, što će biti dovoljno za ovu grejnu sezonu do kraja marta, a u stanovima će biti propisana temperatura od 18 do 20 stepeni.

To, međutim, ne znači da će stanovi biti grejani i noću čak i u slučaju "velikih minusa tokom nekoliko dana".

"Ukoliko bismo se odlučili za non-stop grejanje u ledenim danima zalihe mazuta ne bi izdržale do marta", ocenio je Stojković.

On je podsetio na gradsku odluku o isporuci toplote po kojoj je toplana obavezna da 24 sata greje samo prazničnim danima, za Novu godinu i Božić. Ostalim danima grejanje se isključuje u 22 sata, a aktivira u 6 sati ujutru.

Za razliku od prethodnih dana danas Valjevci nisu zvali elektronske medije da se žale na hladne radijatore, a konačno je toplo bilo i u kancelarijama ustanova i preduzeća koja su na daljinskom sistemu grejanja.

Gradska toplana u Valjevu greje oko 4.000 korisnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track