Pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca
Foto: Beoinfo

Stari dvor

Pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca

Beograd -
Evidentirano je ukupno 85 porodica sa 269 dece, to jest 213 trojki, osam četvorki i 48 duplih blizanaca

BEOGRAD - Roditelji trojki, četvorki i duplih blizanaca i ove godine dobiće stalnu novčanu pomoć grada Beograda na osnovu Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite. U Beogradu je evidentirano ukupno 85 porodica sa 269 dece, to jest 213 trojki, osam četvorki i 48 duplih blizanaca.

Rešenja o pomoći, u ukupnom iznosu od oko 11,67 miliona dinara, uručili su gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić i direktorka Gradskog centra za socijalni rad Snežana Stošković. Pomoć grada dodeljuje se od 2004. godine. Za roditelje dece predškolskog uzrasta ona iznosi dve prosečne zarade, dece osnovnoškolskog uzrasta tri prosečne zarade, dece koja pohađaju srednju školu četiri i za roditelje dece koja studiraju pet prosečnih zarada. Preciznije, ovaj iznos kreće se od oko 97,6 do oko 244 hiljade dinara.

Nenad Matić je izrazio veliko zadovoljstvo zbog današnjeg okupljanja porodica s decom u Starom dvoru i obećao da pomoć grada, kao i prethodnih godina, neće izostati ni ubuduće. Snežana Stošković kazala je da je ovo jedan od najlepših načina da se sugrađanima čestita Nova godina, izražavajući nadu da će dece biti još više. Novčana pomoc isplatiće se na tekući raćun, odnosno štednu knjižicu korisnika.

Od ukupnog broja korisnika, trideset porodica ima decu predškolskog uzrasta, 39 decu osnovnoškolskog uzrasta, 14 srednjoškolce i sedam porodica studente.

Jedna od majki, Nadežda Zlatić, ima trojke Anđelka, Draginju i Dariju, četvorogodišnjake izmedu kojih je razlika po minut. Ona kaže da se teško živi, da deci ovog uzrasta najviše treba za odeću i da je zato pomoć grada dragocena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track