Profesoru presuđeno da plati duševne bolove asistentu

Apelacioni sud Novi Sad

Profesoru presuđeno da plati duševne bolove asistentu

Srbija -
Profesoru Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Milenku Peroviću naloženo da isplati 350.000 dinara na ime duševnih bolova, povrede časti i ugleda i povrede prava ličnosti svog bivšeg asistenta Slobodana Sadžakova

NOVI SAD - Apelacioni sud u Novom Sadu naložio je profesoru Filozofskog fakulteta u tom gradu Milenku Peroviću da isplati 350.000 dinara na ime duševnih bolova, povrede časti i ugleda i povrede prava ličnosti svog bivšeg asistenta Slobodana Sadžakova, rečeno je danas u Apelacionom sudu.

Taj sud je odbio Perovićevu žalbu i potvrdio presudu Osnovnog suda iz marta, a profesor je obavezan i da plati sudske troškove.

U sudu su istakli da je presuda po toj građanskoj parnici doneta po Zakonu o obligacionim odnosima, a ne, kao što su pojedini mediji objavili za mobing.

Sadžakov je Perovića optužio da ga je sprečavao da obavlja svoje radne dužnosti, da brani doktorat, kao i da mu je pretio i ucenjivao ga, nakon čega je Sadžakov ostao bez ugovora o radu.

Milenko Perović je bio šef Katedre za filozofiju novosadskog Filozofskog fakulteta i predsednik Komisije za standardizaciju crnogorskog jezika.

Slobodan Sadžakov danas radi u Biblioteci Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja