Beograd za doček očekuje oko 15.000 gostiju

Sve spremno

Beograd za doček očekuje oko 15.000 gostiju

Beograd -
Gosti iz Slovenije proteklog vikenda u nekoliko disko vozova došli organizovano u Beograd

BEOGRAD - Za novogodišnje praznike u Beogradu će biti između 10.000 i 15.000 gostiju. Ova godina je bila dobra za turizam, tako da se očekuje da se to prelije i na sam doček i dolazak gostiju, kaže direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov.

Podaci turističkih informativnih centara govore da je najviše gostiju iz regiona. Gosti iz Slovenije su proteklog vikenda u nekoliko disko vozova došli organizovano u Beograd.

"Osim njih, tu su gosti iz Italije, Grčke, Bugarske, Nemačke, Francuske, praktično iz cele Evrope, a imamo i goste iz drugih delova sveta koji su se našli u Beogradu i koji su se odlučili da Novu godinu dočekaju u našem glavnom gradu", rekao je Veselinov.

Kako kaže, sve je počelo još u petak. Zajedno sa Skupštinom grada i Belef centrom promovisan je Beogradski novogodišnji vikend. U Centru "Sava" organozovan je besplatan doček nove godine, "Klasika molim - Nova godina otmeno".

"Koliko mi znamo, skoro svi hoteli i hosteli su puni u Beogradu. Ima mnogo kategorizovanog privatnog smeštaja koji je, takođe, popularan u prazničnim danima kada se traži krevet više", rekao je Veselinov istakavši da će mnogo gostiju doći kod prijatelja i rodbine.

Veselinov je rekao da se promoviše i kampanja "Vidi, oseti, doživi zimu u Beogradu", koja povezuje nekoliko stvari koje se organizuju u gradu, tako da sve to mogu da budu različiti razlozi zašto bi neko došao u Beograd.

"Na Trgu republike je već od početka meseca izgrađen jedan mali grad gde se prodaju razni suveniri i inače tu je organizovana humanitarna akcija u organizaciji Beogradskog bebi-kluba i Skupštine grada, tako da će svako ko kupi šolju učiniti dobro delo", objasnio je Veselinov.

Direktor TOB-a istakao je i da se 1. januara tradicionalno organizuje Ulica otvorenog srca.

"Svi ostali gradovi tog dana su uspavani, a građani Beograda su na ulicama. Očekujemo da će i ove godine Beograđani izaći na ulice, uživati u raznim programima i čestitati svojim sugrađanima", rekao je Veselinov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track