Beograđani na vrhu Triglava za jedan dan
Foto: Infobiro

Podvig

Beograđani na vrhu Triglava za jedan dan

Beograd -
Tim iz "Železničara", predvođen Nikolom Radojević i Bojanom Dulejan, uspeo je da se popne u jednom danu kroz Dolinu Krme do najvišeg planinarskog doma u Sloveniji - Kredarica na 2.515 metara, a zatim i na sam strmi i zasneženi vrh Triglava sa visinom od 2.864 metara

BEOGRAD - Ekipa planinara iz Planinarskog društva "Železničar" iz Novog Beograda uspešno se popela na vrh Triglava visine od 2.864 metara.Na najviši vrh Julijskih Alpa ovog vikenda popeli su se vodiči Nikola Radojević i Bojan Dulejan i učesnici Tatjana Andrijanić, Vladimir Pavlov i Miloš Pavić - svo troje članovi kluba.

Odvažni planinari "Železničara", ovog puta su napravili pravi podvig jer su se na vrh popeli u jednom danu, saopštila je danas opština Novi Beograd.

Tim iz "Železničara", predvođen Nikolom Radojević i Bojanom Dulejan, uspeo je da se popne u jednom danu kroz Dolinu Krme do najvišeg planinarskog doma u Sloveniji - Kredarica na 2.515 metara, a zatim i na sam strmi i zasneženi vrh Triglava sa visinom od 2.864 metara.

Ovim usponom naši planinari potvrdili su seriju dosadašnjih uspešno izvedenih akcija i osvajanja niza evropskih i svetskih vrhova, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track