Švedski travel magazin: Beograd rastura!
Foto: Beoinfo

Beograd favorit u Švedskoj

Švedski travel magazin: Beograd rastura!

Beograd -
U renomiranom švedskom travel magazinu "Vagabond" Beograd istaknut kao idealna siti-brejk destinacija sa raznovrsnom turističkom ponudom za kratki gradski odmor

BEOGRAD - Beograd je istaknut kao idealna siti-brejk destinacija sa raznovrsnom turističkom ponudom za kratki gradski odmor u renomiranom švedskom travel magazinu "Vagabond", nakon boravka njihove ekipe u Beogradu u organizaciji Turističke organizacije grada.

Tokom posete šestočlane ekipe "Vagabond" magazina, predvođene glavnom urednicom Kajsom Beusang, novinari su obišli znamenitosti Beograda - Adu Ciganliju, Skadarliju i Zemun, degustirali gastronomsku ponudu u poznatim beogradskim restoranima i upoznali se sa turističkom ponudom grada.

"Hvala Turističkoj organizaciji Beograda što je učinila da naše putovanje bude nezaboravno iskustvo", izjavila je Kajsa Beusang po povratku u Švedsku.

Prvi članak o Beogradu objavljen je u magazinu "Vagabond" pod naslovom "24 sata u Beogradu - glavni grad Srbije rastura", da bi zatim, u novogodišnjem broju, Beograd bio preporučen kao jedna od najboljih destinacija za 2013. godinu, pod naslovom "Beograd - Najzabavniji grad za provod u Evropi".

Početkom prošlog meseca urednica ovog časopisa je tokom gostovanja u programu Švedskog nacionalnog radija promovisala Beograd kao destinaciju broj 1, dok je najvažniji članak u magazinu objavljen pred sajam TUR u Geteborgu, najveći sajam turizma u Skandinaviji.

Tokom 2012. godine zabeležen je rast u broju poseta turista iz Švedske od 25 odsto. Promotivne aktivnosti Turističke organizacije Beograda u Švedskoj realizuju se u saradnji sa Ambasadom Srbije u Švedskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track