NEPOVREĐEN: Pijan pao sa 10 metara kod spomenika na Avali

Čudo ga spaslo sigurne smrti

NEPOVREĐEN: Pijan pao sa 10 metara kod spomenika na Avali

Beograd -
K. M. (25) sedeo na zidu ispod Spomenika neznanom junaku s društvom kad se okliznuo, survao i lakše povredio

BEOGRAD - Survao se niz liticu!K. M. (25) pao je u noći između četvrtka i petka sa zida visokog oko 10 metara ispod Spomenika neznanom junaku na Avali - i preživeo! Momak, koji je u trenutku pada bio pijan, imao je neverovatnu sreću jer je pao na zemlju u šumi i samo se lakše povredio. Kad su lekari stigli na mesto nesreće, bio je svestan i žalio se na bolove u leđima.Reanimirali ga- Mladić nije imao vidljive povrede nigde na telu. Bilo je primetno da je u alkoholisanom stanju. Ekipa Hitne pomoći prebacila ga je na odeljenje reanimacije Urgentnog centra zbog mogućnosti unutrašnjeg krvarenja - rekla je Nada Macura, portparolka Hitne pomoći. Kako nezvanično saznajemo, K. M. je sedeo s društvom kod spomenika i pio alkohol. Kako je došlo do pada, zasad nije poznato.Zemlja ublažila pad- Moguće je da je pod dejstvom alkohola izgubio ravnotežu i skotrljao se niz liticu. Prava je sreća što je preživeo i što nije životno ugrožen jer je pao sa velike visine. Dobro je i to što je udario u zemlju, koja mu je najverovatnije ublažila pad. Da je pao na beton, sigurno bi poginuo - kaže naš izvor i dodaje da je Avala noću omiljeno mesto okupljanja mladih Beograđana.- Grupe mladića i devojaka stalno dolaze na Avalu uveče. To im je zamena za kafiće, koje sebi uglavnom ne mogu da priušte. Jeftinije im je da kupe limenke piva ili neki drugi alkohol i da tu neometano piju i druže se. Uglavnom se okupljaju kod spomenika i sede na zidićima, koji ograđuju prostor oko njega. Ne shvataju da je to opasno, naročito kad im piće pomuti razum - kaže naš izvor.

Zadržan na hirurgijiIz Urgentnog centra kažu da je K. M. zadržan na odeljenju hirurgije.- Nakon dijagnostike prebačen je na hirurgiju. Nije životno ugrožen, ima modrice i ugruvan je - kažu oni.

I oni su preživeli pad s velike visine♦ 17. april 2013 - V. E. (10) pao je niz liticu visine 15 metara iznad ulaza u lagum na Tašmajdanskom parku i zadobio teške povrede♦ 26. april 2013 - N. V. (23), student Geografskog fakulteta, povredio je glavu i butnu kost kad je pijan pao s visine od šest metara u Studentskom gradu♦ 30. maj 2013 - R. A. (42), radnik na izgradnji fabrike vode „Makiš dva“, polomio je kičmu kad je pao s visine od četiri metra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track