IZBEGLI NOVINARE: Stanišić i Simatović otišli kući
Foto: Biljana Bojić

Povratak kući

IZBEGLI NOVINARE: Stanišić i Simatović otišli kući

Politika -
Na aerodromu Beograd dvojicu oslobođenih čekali su prijatelji među kojima se nalazio i predsednik KK Partizan Predrag Saša Danilović

BEOGRAD- Bivši načelnik Službe državne bezbednosti Srbije (DB) Jovica Stanišić i komandant Jedinice za specijalne operacije te službe Franko Simatović, koji su oslobođeni u Haškom tribunalu, sleteli su danas oko 11.16 časova na beogradski aerodrom.

Oni su iz Roterdama doputovali avionom Vlade Srbije, nakon čega su izbegli novinare i otišli svojim kućama.

Inače, na aerodromu Beograd dvojicu oslobođenih čekali su prijatelji među kojima se, kako je javio reporter Kurira, nalazio i predsednik KK Partizan Predrag Saša Danilović. Kada su čuli da su Simatović i Stanišić već otišli za svojim kućama i da se neće obraćati novinarima, i oni su se razišli.

Oslobođene iz Haga na aerodromu nije dočekao niko od državnih zvaničnika.

Stanišić i Simatović su u četvrtak pušteni iz pritvora Haškog tribunala u kojem su proveli gotovo 10 godina, koliko je trajao prvostepeni postupak protiv njih.

Tribunal je presudio da Stanišić i Simatović nisu odgovorni za usmeravanje, organizovanje, opremanje, obučavanje, naoružavanje i finansiranje jedinica državne bezbednosti Srbije, koje su, kako se navodi u optužnici, ubijale, progonile i deportovale civile Hrvate, bosanske muslimane, bosanske Hrvate i druge nesrbe iz BiH i Hrvatske od 1991. do 1995. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=8xTH0no44kE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track