Ovakvi autobusi prevoziće Beograđane od sredine avgusta!
Foto: Beoinfo

Solarisi stižu na ulice

Ovakvi autobusi prevoziće Beograđane od sredine avgusta!

Beograd -
Isporuka vozila će biti sukcesivna, pa će tako krajem avgusta pristići još 45 autobusa. Isti broj vozila biće isporučen i krajem septembra
1 / 6 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Realizacija projekta obnove voznog parka Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd”, koji podrazumeva i nabavku 200 autobusa poljskog proizvođača „Solaris” je u toku, a prvih deset vozila tog tipa naći će se na gradskim ulicama tokom avgusta.

Prema ugovoru koji su 8. marta potpisali poredstavnici firme „Solaris” i GSP „Beograd”, isporuka vozila će biti sukcesivna, pa će tako krajem avgusta pristići još 45 autobusa. Isti broj vozila biće isporučen i krajem septembra. Po pedeset autobusa stići će u garaže glavnog gradskog prevoznika krajem oktobra i krajem novembra, čime će realizacija ovog projekta biti završena.

Ugovorom je predviđena nabavka 200 autobusa gradskog tipa sa pratećom opremom, uslugama i obukom. Autobusi poljskog proizvođača „Solaris” su niskopodni, zglobni sa dizel motorom „euro 5” generacije sa ugrađenom elektronskom kontrolom sistema za kočenje i sistemom za daljinsko praćenje vozila.Šasija je od nerđajućeg čelika, a karoserija od aluminijuma.

Vozilo ima devet kamera, koje potpuno daju sliku ispred, iza i unutar vozila, što će poboljšati bezbednost putnika i vozača. Vozila imaju mehaničke rampe za ulazak invalida, klimatizovana su, a kapacitet je 45 mesta za sedenje i 100 mesta za stajanje. Vozila poseduju sve tehničke karakteristike koje su u skladu sa evropskim standardima.

GSP „Beograd” ovaj projekat finansira sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj.

http://www.youtube.com/watch?v=m8y-CuolfeE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track