Stefanović: DS je 10 godina gurala Srbiju u ponor
Foto: Zorana Jeftić

Potpredsednik SNS

Stefanović: DS je 10 godina gurala Srbiju u ponor

Politika -
Potpredsednik Srpske napredne stranke ocenjuje da su napadi demokrata licemerni i da očigledno zaboravljaju da su deset godina gurali zemlju u “dubok ponor”

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović ocenjuje da su napadi demokrata licemerni i da očigledno zaboravljaju da su deset godina gurali zemlju u “dubok ponor”.

“Ako se prisetimo kadrova kojima je DS upravljao ovom zemljom, od raznih direktora agencija za privatizaciju, raznih ministara finansija i drugih silnih funkcionera koji su samo povećali svoje bankovne račune nadam se da se takva vremena i ti kadorvi nikada više neće vratiti”, rekao je Stefanović.

On je istakao da je ova vlada za razliku od one koju je vodila DS pokazala da se zemljom može upravljati pošteno, kao i da se može boriti protiv korupcije i kriminala.

“Žao mi je što se ljudi u DS po ceo dan bave kako da naprave štetu SNS i da kritikuju i napadnu pozitivne i dobre stvari”, navodi Stefanović.On poručuje da, ukoliko demokratama smetaju lider SNS Aleksandar Vučić i ta stranka, “to otvoreno kažu, a ne da to kriju i maskiraju nekim pitanjima, a da istovremeno u gradovima i opštinama u kojima su na vlasti uzimaju nove kredite, dok kritikuju republičku vlast za to".

“Puno licemerja je u pitanjima DS, puno nepoštovanja elementarne etike i puno zaborava bez naše želje da ih ne podsećamo da su samo pre godinu dana upravljali ovom zemljom i uveli je u rekordnu duboku finasijsku krizu i užasan jaz”, rekao je Stefanović.

On ističe da je Srbija danas “daleko uglednija usvetu, da se daleko uspešnije bori sa korupcijom i kriminalom i ide ka reformama”.

Stefanović, koji je i predsednik Skupštine Srbije, kaže i da želja vladajuće koalicije da se rekonstruiše, iako vlada ima konformnu većinu u parlamentu, pokazuje da SNS i njeni koaliconi partneri, za razliku od DS, znaju šta je odgovornost prema građanima.

Žao mi je zbog demokrata, ali moraće mnogo bolje ako žele poverenje građana Srbije”, zaključuje Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track