TOB: Povećan broj stranih turista u Beogradu!

Široka ponuda

TOB: Povećan broj stranih turista u Beogradu!

Beograd -
Najbrojniji turisti koji su posetili Beograd u junu su iz Slovenije, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Rumunije, Rusije, Turske

BEOGRAD - Prema podacima Gradskog zavoda za informatiku i statistiku, Beograd je zabeležio povećan promet stranih turista u junu za 21 procenat, a broj noćenja za 19 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.

Najbrojniji turisti koji su posetili Beograd u junu su iz Slovenije, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Rumunije, Rusije, Turske…

Za sve turiste koji ovog vikenda borave u našem gradu, kao i za Beograđane, TOB preporučuje sledeća razgledanja:

Noćno razgledanja grada iz otvorenog autobusa u trajanju od 90 minuta. Polasci su na Trgu Nikole Pašića svakog četvrtka, petka, subote i nedelje.

Obilasci Kraljevskog i Belog dvora organizovani su tako da se posetioci uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča upoznaju sa istorijom, umetnošću i kulturom u prijatnoj dvočasovnoj šetnji Dvorskim kompleksom.

U turi se obilaze velelepna zdanja Kraljevskog i Belog dvora, kao i Dvorska kapela posvećena Svetom Andreju Prvozvanom, krsnoj slavi kraljevske porodice. Svake subote i nedelje od 7. aprila do 31. oktobra u dva redovna termina, u 10.30 i 13.30 časova, Dvorski kompleks će biti otvoren za javnost. Ulaznica uključuje organizovan autobuski prevoz sa Trga Nikole Pašića.

Podzemni Beograd sadrži na stotine lokaliteta – pećina, laguma, zazidanih reka, tunela, bunkera i drugih građevina koje su uništavali i gradili narodi koji su naseljavali Beograd.

U posebnim lokalitetima posetioci mogu da se spuste među starije slojeve Beograda. Ture vode pisci knjige „Beograd ispod Beograda”, profesor Vidoje Golubović i Zoran Nikolić, zajedno sa našim stručnim vodičima.

U cenu ture su uračunati ulasci u pet lokaliteta, vino i usluge profesionalnog turističkog vodiča. Termini garantovanih polazaka na srpskom jeziku su sredom u 17.30 sati, subotom u 14.30 i nedeljom u 11.00 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja