NOVO TROVANJE PASA U BG: Posle 6 sati borbe uspeo da preživi!
Foto: Printscreen B92

Agonija se nastavlja

NOVO TROVANJE PASA U BG: Posle 6 sati borbe uspeo da preživi!

Beograd -
Masovno trovanje pasa u Srbiji se nastavlja. Vlasnici pasa kažu da u dvorištima još stoji otrov, a posle poziva različitim službama, još se ne zna ko je nadležan da ga skloni

BEOGRAD - Ovo je još jedan pas, koji je bio žrtva trovanja pre nekoliko dana. Zahvaljujući brzoj intervenciji veterinara, nakon šest sati borbe, preživeo je. Njegov vlasnik Dragan Aleksić kaže da su simptomi trovanja bili očigledni.

"Odveli smo ga juče u veterinarsku ambulantu iste simtome je imao kao i njegov pas koji je uginuo, ali on pošto je veliki pas lakše je podneo. Bale, bela pena, tresli su mu se svi udovi, nije moga na noge, morali smo da ga nosimo", rekao je Aleksić.

Još nije utvrđeno o kojoj otrovnoj supstanci se radi. Iz veterinarske službe kažu da su psu oštećeni unutrašnji organi.

"Treba uraditi toksikološke analize tih mamaca za koje smo saznali da su nađeni. Tako da kad se uare analize tih mamaca dokazaće se koja je vrsta otrova. Mada se predpostavljka da nema specifičnog antiadota, ako su otrovi iz grupe organofosfata, nema spacifičnog antiadota", kaže vetrinar Slobodan Ekserović.

Otrovano meso još je u dvorištima zgrada, a stanarima je rečeno da se ne zna ko je nadležan za njegovo uklanjanje.

"Došli smo u situaciju da se obeležimo žutom trakom i da nam dolazi gradska čistoća da to počisti, da se niko ne pita da li je to u stvari otrov, koji je otrov, šta da radimo dalje, ne postoji nadležan čovek koji će da kaže sa otrovom treba raditi to i to, i da utvrdi koji je to otrov. Nadležan je uvek sledeći telefon. Pozovite ovaj telefon, pa na sledeći, niko ni za šta nije nadležan".

Pokušali smo da dobijemo odgovor na pitanje ko je nadležan za uklanjanje otrovnih supstanci sa javnih površina. Iz Komunalne policije, Gradskog zavoda za javno zdravlje i Zoo-higijene Beograd su rekli da ovo ne spada u njihovu nadležnost. Od policije, takođe, nismo dobili odgovor na pitanje ko treba da se bavi ovim poslom.

Podsećamo da se slična situacija dogodila pre nekoliko dana i u Batajnici i u Nišu. U Nišu je čak kamera snimila čoveka koji je postavljao otrov, a policija još od subote nije uspela da otkrije identitet onih koji su počinili ovaj zločin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja