METEOROPATE OPREZ: Moguć uticaj vtremenskih prilika!
Foto: Zorana Jevtic

Hitna pomoć

METEOROPATE OPREZ: Moguć uticaj vtremenskih prilika!

Beograd -
Dr Macura je upozorila da se pričuvaju cerebrovaskularni i kardiovaskularni pacijenti i savetovala, zbog nešto hladnijih jutara i večeri, nošenje adekvatne odeće i obuće

BEOGRAD - Trenutne vremenske prilike i nešto svežije vreme mogu uticati na meteoropate, koji mogu osetiti pospanost, mrzovolju, vrtoglavicu ili glavobolju, izjavila je portparol Hitne pomoći dr Nada Macura.

Hitna pomoć je danas u Beogradu do 13.30 časova obavila 59 intervencija od kojih 11 na javnim mestima, precizirala je dr Macura.Smanjen je broj intervencija na javnim mestima, pomoć lekara su tražile sve vrste bolesnika, a u to vreme se dogodio i jedan saobraćajni udes, rekla je dr Macura.

Prema njenim rečima, ljudi lakše podnose kada zahladi, nego kada temperatura vazduha poraste, pa je zbog toga i broj obavljenih intervencija u Beogradu nešto manji.

Dr Macura je upozorila da se pričuvaju cerebrovaskularni i kardiovaskularni pacijenti i savetovala, zbog nešto hladnijih jutara i večeri, nošenje adekvatne odeće i obuće.

Portparol Hitne pomoći je savetovala i uzimanje dosta tečnosti i čajeva, mlakih i zelenih od nane ili kamilice po izboru.

Dr Macura je savetovala i obavezno uzimanje doručka koji je neophodan pogotovu mladima - deci koja idu u školu i studentima koji uče.

Tokom protekle noći pomoć lekara u Beogradu su najčešće tražili astmatičari, kardiovaskularni bolesnici i osobe sa hipertenzijom, podsetila je Macura.U Beogradu je danas u 13 sati izmeren 21 stepen, a očekuje se da će se nešto svežije vreme zadržati u glavnom gradu i u celoj zemlji i narednih dana i da će do nedelje temperatura vazduha biti bez bitnije promene.

U Srbiji će sutra, prema prognozi meteorologa, jutarnja temperatura iznositi od sedam do 15, a najviša dnevna temperatura od 22 do 27 stepeni, dok će u Beogradu jutarnja temperatura iznositi oko 14, a najviša dnevna oko 24 stepena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track