ODAHNULI: Policijski sindikat pozdravlja odluku o Paradi
Foto: BETA

Još nije vreme

ODAHNULI: Policijski sindikat pozdravlja odluku o Paradi

Društvo -
U sindikatu ističu da samo polovina od 6.230 policajaca predviđenih da obezbeđuje Paradu ima opremu neophodnu za razbijanje protesta i ličnu zaštitu, dok ostali policajci nisu dobili ni osnovne stvari, kao što su šlemovi ili štitnici

BEOGRAD - Policijski sindikat Srbije (PSS) saopštio je da podržava odluku Biroa za koordinaciju službi bezbednosti da ne dozvoli održavanje Parade ponosa u Beogradu.

"Podržavamo ovu odluku jer da se Parada ponosa održala, prema bezbednosnim procenama, nastala bi velika materijalna šteta i bio bi povređen veliki broj ljudi, među kojima najviše policajaca", navodi se u saopštenju PSS koje potpisuje predsednik PS S Veljko Mijailović.

U ovom reprezentativnom sindikatu ističu da samo polovina od 6.230 policajaca predviđenih da obezbeđuje Paradu ima opremu neophodnu za razbijanje protesta i ličnu zaštitu, dok ostali policajci nisu dobili ni osnovne stvari, kao što su šlemovi ili štitnici.

"To je možda i jedan od glavnih razloga za donošenje odluke o zabrani Parade ponosa, jer država nema efikasan mehanizam da u tako rizičnim situacijama zaštiti građane i njihovu imovinu" dodaje se u saopštenju.

U PSS ističu da Sektor za finansije MUP Srbije do danas nije odobrio nabavku zaštitnih sredstava i uniformi za policajce, iako se svake godine najavljuje organizovanje rizičnih skupova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track