Vučević: Jerkovljeva, vi ste pljuvali Pajtića
Foto: Saša Pavlić

Sukob funkcionera SNS i DS

Vučević: Jerkovljeva, vi ste pljuvali Pajtića

Društvo -
Gradonačelnik Novog Sada podsetio portparolku DS da je kritikovala stranačke kolege. Ona mu prebacivala ideju Tomislava Nikolića o velikoj Srbiji

BEOGRAD - Sučeljavanje!Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i portparolka DS Aleksandra Jerkov žestoko su se sukobili u emisiji „Sučeljavanje“ na RTV. Vučević je podsetio Jerkovljevu na izjave o Igoru Pavličiću i Bojanu Pajtiću, koga je ona svojevremeno označila kao glavnog krivca za loš ekonomski položaj Vojvodine. Jerkovljeva je odgovorila tako što je Vučeviću osvežila sećanje na ranije zalaganje predsednika Srbije Tomislava Nikolića za Veliku Srbiju.Naime, na pitanje Vučevića zašto je DS pet godina propustio da izađe s predlogom za izmenu zakona o lokalnim izborima, Jerkovljeva je kazala da je Đilas uvek bio za to, ali da nije imao podršku.- Nije imao većinu u Skupštini Srbije, a sad evo vi imate većinu, pa to ne činite - rekla je Jerkovljeva, na šta se Vučević nadovezao opaskom da Đilas očito u kontinuitetu ima problem da ubedi većinu.- Ne, sada ima problem, on je imao problem sa.... - pokušala je nevešto da se opere Jerkovljeva. Vučević je podsetio koleginicu šta je pričala o demokratama Igoru Pavličiću i Bojanu Pajtiću.- Za Pavličića ste pričali da je nesposoban, nema nikakav autoritet, da je katastrofalna greška DS što je kandidovao baš njega. Za Bojana Pajtića ste rekli da je direktno kriv za katastrofalan ekonomski položaj Vojvodine. Kad ste govorili istinu? Tada ili sada, kad ste u DS? - pitao je Vučević, na šta mu je Jerkovljeva odgovorila istom merom - pitanjem kada su njegove stranačke kolege govorile istinu, kada su se zalagale za Veliku Srbiju ili sada, kada govore o evropskom putu zemlje.Jerkovljeva je kazala da je svojevremeno kritikovala Pajtića jer je smatrala da ne čini dovoljno kako bi se suprotstavio stranačkoj centrali u Beogradu.

Ko je kupovao glasove RomaPortparolka DS je pitala gradonačelnika kako su naprednjaci došli do većine u Skupštini grada Novog Sada i podsetila Vučevića da su upravo u SNS govorili da je Romska demokratska stranka kupovala glasove, a pomoću koje su kasnije i došli do većine u gradskoj skupštini Novog Sada.- Ali indikativna je izjava gospodina Bele Kurine, predsednika RDS, od pre dve nedelje da mu je DS davao novčanu pomoć i pomoć u paketima na svakim izborima. Oni su glasali za vas. Gospođo Jerkov, vi ste izabrani njihovim glasovima - kazao je gradonačelnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja