MERE SPREMNE: MUP štedi već od danas

U dogovoru sa sindikatima

MERE SPREMNE: MUP štedi već od danas

Društvo -
Sami ćemo preduzeti dodatne mere uštede, pre svega u smanjivanju putnih troškova i racionalizaciji korišćenja službenih vozila, kaže državni sekretar Vanja Vukić

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova pripremilo je u dogovoru sa sindikatima mere štednje i počeće da ih primenjuje od danas, izjavio je državni sekretar u MUP Vanja Vukić.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova poštovaće svaku odluku vlade i sprovoditi je, ali ćemo i sami preduzeti mere uštede, pre svega u smanjivanju putnih troškova i racionalizaciji korišćenja službenih vozila", rekao je Vukić.

On je naveo da je MUP u dogovoru sa sindikatima pripremio niz mera koje će danas biti predstavljene i početi da se sprovode. Govoreći o skriningu u Briselu za poglavlje 24, Vukić je rekao da su predstavnici Evropske komisije zadovoljni obučenošću i spremnošću srpske delegacije, a da su najveći nedostaci u vezi sa organizacijom MUP-a, koja će morati da se menja.

"Moraćemo da menjamo organizaciju MUP-a, propise, zakone koji se tiču nadležnosti MUP-a, kao i pravilnike u MUP-u", rekao je Vukić. On je naveo da već postoje oblasti u kojima je Srbija dosta uradila, među kojima je i Uprava granične policije koja je sprovodila odluke u vezi sa viznom liberalizacijom.

Vukić je, osvrćući se na sve češće incidente u kojima učestvuju pripadnici policije, rekao da predstavnici MUP-a prilikom zapošljavanja moraju da prođu psihološke testove i lekarske preglede, ali da oni na to nisu obavezni u toku rada, osim ako starešina ne proceni drugačije.

"Mi imamo zahteve sindikata za uvođenje psihološke prevencije, da svi predstavnici MUP, pogotovo oni koji nose oružje, redovne prolaze psiholoske testove i to ćemo u narednom periodu uraditi, ali i to zavisi od sredstava kojima MUP raspolaže", rekao je Vukić.

http://www.youtube.com/watch?v=67DFYucSZyw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track