OTVORENO PISMO KARDIOLOGA: Ognjanovići, dajte pare za spas druge dece!

Povodom pisanja Kurira

OTVORENO PISMO KARDIOLOGA: Ognjanovići, dajte pare za spas druge dece!

Društvo -
Taj novac nije vlasništvo porodice Ognjanović, već je to naš novac, donatora, koji je bio dat namenski za lečenje male Tijane. Sve što je preostalo zahtevamo da nam se vrati, jer nažalost nije poslužio svrsi, poručuje prof. dr Višeslav Hadži-Tanović

BEOGRAD - Ugledni beogradski kardiolog prof. dr Višeslav Hadži-Tanović obratio se otvorenim pismom Kuriru koji je otkrio da je sa računa podignuto dva miliona evra namenjenih lečenju male Tijane Ognjanović, koja nažalost nije dočekala novo srce u Hjustonu.

Profesor doktor zamolio nas je da njegovo pismo upućeno roditeljima male Tijane, ali i čitave srpske javnosti objavimo u celini i mi mu izlazimo u susret. Poštovana porodico Ognjanović,

Duboko saučestvujemo sa Vama u bolu povodom gubitka vaše ćerke,male Tijane, ali istovremeno nas duboko pogađa i sudbina mnogih bolesnih mališana u Srbiji, koji nemaju para za lečenje i koji nažalost umiru ne dočekavši šansu da im se pomogne.

Mi donatori, koji smo Vam pomogli kada Vam je bilo najpotrebnije i donirali novac za lečenje male Tijane, zahtevamo da se od preostalog novca formira humanitarni fond za pomoć bolesnoj deci. Taj novac nije vlasništvo porodice Ognjanović, već je to naš novac, donatora, koji je bio dat namenski za lečenje male Tijane. Sve što je preostalo zahtevamo da nam se vrati,jer nažalost nije poslužio svrsi.

Mi želimo, kao javne ličnosti, da se zajedno sa medijskim kućama, koje su učestvovale u kampanji i sa ostalim donatorima, formira humanitarni fond u koji će biti odmah prebačene naše pare i bez čekanja usmere za lečenje druge dece. Ja sam još tada u toku kampanje prikupljanja sredstava za transplantaciju srca male Tijane upozorio javnost, da kao lekar i roditelj, želim isti tretman za svu decu, koja sva moraju da dobiju istu šansu, da im se spase život.

Mi kao društvo imamo odgovornost za to i ne možemo dozvoliti da šansu dobijaju samo deca roditelja koja imaju dobru medijsku kampanju,a da za decu siromašnih i polupismenih roditelja nema spasa jer im nije pružena šansa za život, jer njihovi roditelji ne umeju da upoznaju javnost sa svojim problemom i nažalost ne uspevaju da skupe neophodan novac.

Javnost Srbije ne može da prihvati da porodica Ognjanović, do sada nije izašla u javnost sa prikazom kompletnih troškova lečenja male Tijane, kako sa ukupnom sumom koja je uplaćena, tako i sa troškovima lečenja za njihovo dete. Očekujemo od porodice Ognjenović da se javno zahvali svim donatorima i medijima i velikom delu Srbije koja je i moralno i materijalno pomogla da se maloj Tijani da šansa za život,da informiše javnost o finansijskim troškovima lečenja i da sav preostali novac stavi na raspolaganje humanitarnom fondu,koji će se formirati, za lečenje i spas druge dece.

Poštovana porodico Ognjanović, to je najmanje što dugujete iz pijeteta prema vašoj ćerki,a nama dragoj maloj Tijani.

Na ovo javno pismo Vama, imam puno pravo, jer sam lično donirao i jer sam „izašao“ na TV i kroz štampane medije pozvao građane Srbije da pomognu svoj bolesnoj deci u Srbiji,a sada i odmah maloj Tijani jer je najugroženija. Tada sam predložio da se formira humanitarni fond i da se nastavi sa donacijama,a ako bude preostalo novca iz ove kampanje,da se upotrebi za lečenje druge dece.

S poštovanjem,

Prof. dr Višeslav Hadži-Tanović, kardiolog

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track