VELIKA PREVARA: Političari oprali milione preko smrti male Tijane!
Foto: Nebojša Mandić

Šokantno otkriće Kurira

VELIKA PREVARA: Političari oprali milione preko smrti male Tijane!

Društvo -
Politički moćnici osmislili su akciju prikupljanja novca kako bi na bolesti, a kasnije i smrti osmogodišnje devojčice zaradili novac. Bolnici u Hjustonu uplaćeno oko 1.463.000 dolara, što je duplo više od potrebnih 710.000

BEOGRAD - Klupko se polako ali sigurno odmotava!S računa u banci na koji su građani iz Srbije, regiona i celog sveta uplaćivali novac za operaciju male Tijane Ognjanović Dečjoj bolnici u Hjustonu u dva navrata prebačeno je oko 1.463.000 dolara, saznaje Kurir!

S obzirom na to da ovaj iznos daleko prevazilazi sumu od 710.000 dolara, koliko je, posle intervencije princeze Katarine Karađorđević, trebalo da košta Tijanina operacija u Hjustonu, jasno je da se radi o ozbiljnom pranju para i organizovanoj akciji namenjenoj punjenju nečijih džepova. Da li su u čitavoj akciji smišljeno učestvovali devojčicini roditelji Nebojša i Jelena Ognjanović, ili su možda bili ucenjeni - to treba da utvrde nadležni organi, te ih Kurir poziva da se aktivno uključe u rasvetljavanje celog slučaja!

Smeštena u hotelu

- Kako bi zaradili pare na bolesti i kasnije i smrti male Tijane, celu kampanju za prikupljanje sredstava organizovali su moćnici iz političkog vrha. Bolnici u Hjustonu u prvom navratu, pre Tijaninog odlaska, legle su dve uplate - od 266.000 i 399.000 dolara (ukupno 665.000). Drugi deo novca u iznosu od 798.000 dolara bolnici je uplaćen posle njene smrti - priča dobro obavešten izvor Kurira. On ističe dve činjenice - da je drugi deo novca uplaćen posle smrti devojčice i da celokupna suma prevazilazi sve troškove.

- Na osnovu toga je jasno da se radi o velikoj prevari - kategoričan je naš izvor, koji kaže da devojčica za vreme boravka u Hjustonu nije ni ležala u bolnici već je bila u obližnjem hotelu i da je odatle išla na sve neophodne analize i tu je i čekala donora.

Podsetimo, nedavno je dnevni list Politika preneo da je operacija priključenja Tijane na veštačku pumpu koštala 1,1 milion dolara, a Kuriru su ugledni kardiolozi objasnili da ugradnja balon-pumpe ne može da košta više od 60.000 evra. Iznos do kojeg je Politika došla zapravo predstavlja iznos koji su Ognjanovići prebacili na račun bolnice, a za koji se ne zna gde je završio.

Ostalo 1,4 miliona evra

Kako Kurir saznaje, Nebojša i Jelena Ognjanović, roditelji preminule devojčice, trenutno raspolažu sa oko 1,4 miliona evra (1.729.300 dolara). Osim ovog računa, porodica Ognjanović ima račun u još jednoj banci, ali je tajna koliko novca ima na njemu.

- Jelena i Nebojša su u jezivoj panici! Od trenutka kad ste objavili prvi tekst, plaše se da se sve ne otkrije i postoje indicije da su na račun u banci vratili deo novca - objašnjava naš izvor i napominje da su dobili nalog da se do daljeg ne oglašavaju u medijima. Prema njegovim rečima, nije jasno da li su Ognjanovići ucenjeni, pa zato ćute ili im je organizator obećao deo para.

Da se radi o ozbiljnoj organizaciji u koju su umešani „politički moćnici“ dokazuje i to što je ovo bila najbolje organizovana humanitarna kampanja dosad, koja je ujedinila ceo region.

- Ne pamti se da se toliko novca sakupilo za tako kratko vreme, a ogromne sume su uplaćivane na humanitarni račun i pošto je sakupljeno 710.000 dolara - kaže naš sagovornik.

Tužno... Tijana Ognjanović
Tužno... Tijana Ognjanović

Pusto... Kuća u kojoj žive Tijanini roditelji
Pusto... Kuća u kojoj žive Tijanini roditelji

Ugašen Tijanin sajt

Da roditelji Tijane Ognjanović nisu ni imali nameru da osnuju humanitarni fond u koji će uplatiti novac preostao posle Tijanine smrti vidi se i po tome što su su ugasili sajt www.tijanaognjanović.com. On je bio namenjen za sakupljanje novca za njeno lečenje, a pošto je bio veoma posećen, mogao je da posluži u svrhu fonda.

Vlasnik kuće: Izlazite napolje!

Kako Ognjanovići danima odbijaju da odgovore na pitanja u vezi s troškovima Tijaninog lečenja i preostalog novca, ekipa Kurira juče je posetila kuću u kojoj žive i pokušala da dobije odgovor na pitanja koja im danima postavlja. Ognjanovići nisu otvarali vrata stana u kojem žive, ali smo na izlasku iz dvorišta kuće sreli stariji par.- Šta tu tražite?! Izlazite napolje odmah! - vikao je muškarac, koji se predstavio kao vlasnik kuće, i preteći pesnicom isterao nas iz dvorišta.

Transakcije

3.192.000 $ (2,5 miliona €) uplaćeno na Tijanin račun

665.000 $ (500.000 €)(266.000 $ + 399.000 $) ukupno prebačeno u Hjuston pre Tijaninog odlaska

798.000 $ (600.000 €) prebačeno s Tijaninog računa u Hjuston posle njene smrti

1.729.000 $ (1,4 miliona €) ostalo Ognjanovićima

Kurirova pitanja porodici Ognjanović

1.Koliko je u humanitarnoj akciji sakupljeno novca za lečenje male Tijane?

2.Koliko je ukupno novca utrošeno na Tijanino lečenje i prevoz do Hjustona?

3.Koliko je preostalo novca na računu posle Tijanine smrti?

4.Šta nameravate da uradite s tim novcem i da li ćete osnovati humanitarni fond za lečenje druge bolesne dece?

5.Zašto ćutite o troškovima Tijaninog lečenja i preostalom novcu?

6.Da li vas je neko ucenio u vezi s tim?

Ostavinska rasprava za Tijanin račun je nepotrebna

Nebojša Ognjanović nedavno je izjavio da je račun za Tijanu otvoren na njeno ime i da nakon smrti vlasnika računa mora biti ispoštovana zakonska procedura koju sprovodi nadležni sud. Međutim, kako Kurir saznaje, ostavinska rasprava u ovom slučaju nije ni potrebna.- Ako je račun otvoren na ime devojčice od osam godina, ostavinska rasprava nije potrebna jer su nosioci svih prava i obaveza maloletnog deteta njegovi roditelji - objasnio je Dragoljub Đorđević, predsednik Advokatske komore Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track