Najnovije vesti

PRIMAMLJIVO: Besplatni projekat svakome ko hoće da gradi tradicionalnu kuću!
Foto: Shutterstock

Dovoljan je samo plac

PRIMAMLJIVO: Besplatni projekat svakome ko hoće da gradi tradicionalnu kuću!

Društvo
00:02h
U ponudi su projekti za malu kuću od 50 do 70 kvadrata, srednju od 70 do 100 i veliku kuća od 100 do 140 kvadratnih metara, a tokom sledeće nedelje svi zainteresovani će moći da dobiju detaljne informacije u Ministarstvu građevinarstva

NOVI SAD - Svi građani koji budu želeli da grade kuću na arhitektonskim principima tradicionalnog graditeljskog nasleđa Srbije, moći će da dobiju besplatan projekat za svoj stambeni objekat, u zavisnosti od toga u kom delu zemlje žive.

Njima je Ministarstvo građevinarstva i urbanizma pripremilo više modela porodičnih stambenih objekata vojvođanske, moravske i šumadijske kuće, te brvnare, površine od 50 do 140 kvadrata.

Projekti objekata za stanovanje biće deljeni besplatno, a predložena idejna rešenja su zasnovana  na primeni ekoloških materijala i uspostavljanju principa energetske efikasnosti.

U ponudi su projekti za malu kuću od 50 do 70 kvadrata, srednju od 70 do 100 i veliku kuća od 100 do 140 kvadratnih metara, a tokom sledeće nedelje svi zainteresovani će moći da dobiju detaljne informacije u Ministarstvu građevinarstva.

Prema informacijama koje smo dobili u Ministarstvu, svim građanima koji poseduju plac za izgradnju kuće uputiće se javni poziv i omogućiti da biraju projekat prema željama i mogućnostima izgradnje, a u skladu s podnebljem gde planiraju izgradnju.

Ministar Velimir Ilić ocenjuje da cena izgradnje ovakve kuće ne bi smela da pređe 300 evra po kvadratu.

On kaže da svaki građanin koji ima lokaciju za gradnju može da dobije besplatnu projektnu dokumentaciju, koju će posle priložiti za izdavanje građevinske dozvole.

Na konkurs za izradu projekata porodičnih kuća stiglo je 50 radova

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...